Επτά Πηγές

Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σε έναν επίγειο παράδεισο συναντά κανείς την περιοχή «Επτά Πηγές». Η ονομασία της προέρχεται από  τις επτά πραγματικές πηγές, από τις οποίες αναβλύζει νερό προερχόμενο από τον ποταμό Λουτάνη και είναι διάσπαρτες σε μια πλαγιά.

Από αυτά τα επτά σημεία, το νερό που αναβλύζει σχηματίζει ένα μικρό ποταμάκι, το οποίο περνά μέσα από μια στενή σήραγγα για να καταλήξει σε μια λίμνη. Η κατασκευή της σήραγγας και όλων των έργων της περιοχής, άρχισαν από μια γαλλική εταιρία και ντόπιους εργάτες το 1920 για να ολοκληρωθούν 11 χρόνια μετά. Η σήραγγα έχει μήκος 150 μ. και 13 μέτρα βάθος. Στη μέση της διαδρομής, υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός, ενώ η λίμνη που καταλήγουν τα νερά, περιφράσσεται από ένα φράγμα, που στο ξεχείλισμα της σχηματίζεται ένας καταρράκτης.  Τα γλυκά και δροσερά νερά της λίμνης, είναι κατάλληλα για κολύμβηση και έτσι χαρίζουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Η λίμνη έχει βάθος από 1 έως 8 μέτρα  και μήκος περίπου 200 μ.

Τόσο η διαδρομή προς τις Επτά Πηγές, όσο και η ρεματιά με τα αιωνόβια πλατάνια και πεύκα, χαρακτηρίζονται από απερίγραπτα υπέροχες φυσικές ομορφιές. Αστείρευτα ρυάκια σε όλο το πλάτος της ρεματιάς, γεφυράκια, λίμνη με πάπιες και το πασίγνωστο ροδίτικο γκιζάνι.  Παγώνια ομορφαίνουν το τοπίο με τα επιβλητικά φτερά τους να ανοίγουν, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες τους.

Στις Επτά Πηγές αντικρίζει κανείς το μεγαλείο της φύσης και μένει έκπληκτος από το πόσο αρμονικό είναι το τοπίο.. Μαγεύεται από την εμπειρία να διαβεί τη σκοτεινή σήραγγα και να κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, μοναδικής προσβάσιμης για κολύμβηση στη Ρόδο.

 

Pin It on Pinterest