Βίντεο προς τα άτομα με προβλήματα ακοής για την προστασία τους από τον κορονοϊό

Βίντεο με διερμηνεία στη νοηματική, με το οποίο ενημερώνονται συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής σχετικά με τις υπηρεσίες IRIS RELAY SERVICE του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ) για την προστασία τους από τον κορονοϊό, δημοσίευσε, νωρίτερα σήμερα, στη σελίδα της στο Facebook, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αυτήν την υπηρεσία οι συμπολίτες μας με κώφωση από όλη την Ελλάδα μπορούν να κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή (IRIS) στο κινητό τους και με βιντεοκλήση να επικοινωνούν με την υπηρεσία που χρειάζονται, μέσω του διαδικτυακού διερμηνέα. Αυτή η δράση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εντάσσεται στο οργανωμένο πλαίσιο ενεργειών του υπουργείου αναφορικά με την πρόσβαση σε εξατομικευμένη υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία.

 

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από δύο εβδομάδες δημιουργήθηκε στο υπουργείο ομάδα εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση -για πρώτη φορά στη χώρα- προσωπικού βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες εδώ.