Τουρκία: Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια – Eπιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές

Διπλωματικές πηγές, κατόπιν πληροφοριών για Έλληνες αγνοούμενους την επαύριο των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αναφέρουν πως η ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Σύμφωνα με μετέδωσε ο ΑΝΤ1 νωρίτερα, υπάρχουν αναφορές για Έλληνες που βρίσκονται κάτω από τα δεκάδες κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην πόλη της επαρχίας Χατάι.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη γυναίκα από τη Συρία. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της σεισμικής δόνησης των 7,8 Ρίχτερ.

Αναφέρεται επίσης ότι οι φωνές τους ακούγονταν τις πρώτες ημέρες, αλλά πλέον δεν έχουν δώσει κάποιο ίχνος ζωής. Οι συγγενείς τους απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές Αρχές και την ΕΜΑΚ που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Συγγνενής του άνδρα ανέφερε επίσης ότι επικοινωνήσει και με το Ελληνικό Προξενείο ζητώντας βοήθεια, καθώς πιστεύει ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να σωθεί το ζευγάρι. Η απάντηση του Ελληνικού προξενείου ήταν ότι παρακολουθεί το ζήτημα.

Pin It on Pinterest

Share This