Προτάσεις θεμάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης για Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προς:  Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κε πρόεδρε,

η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι σοβαρά ζητήματα  υποδομών και προστασίας της ζωής των κατοίκων του Δήμου, όπως και ζητήματα ελάφρυνσης της λαϊκής οικογένειας  μένουν έξω από την Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Παρά τα τραγικά αποτελέσματα των πλημμυρών του έτους 2013 και παρά τις σοβαρότατες προειδοποιήσεις των πλημμυρών του 2011, δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ούτε καν επικαιροποίηση των μελετών, οι οποίες έγιναν τέλος της 10ετίας του ’90 και αρχές της 10ετίας του 2000. Οι υποσχέσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για αλλαγή πλεύσης στην ιεράρχηση των προβλημάτων και την πρόκριση των έργων υποδομής έμειναν υποσχέσεις και αυτό διαφαίνεται και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αν κρίνουμε από τα αναγραφόμενα στις εφημερίδες για το νέο προϋπολογισμό του Δήμου.

Επίσης από αναφορές οι οποίες γίνονται συνέχεια διαπιστώνεται, ότι οι πλημμυροπαθείς δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

Προτείνουμε την άμεση  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την «αντιπλημμυρική προστασία του νησιού της Ρόδου».

  1. Η Λαϊκή Συσπείρωση, στους  πρώτους μήνες ζωής του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, είχε επιστεφτεί τον Δήμαρχο και του είχε καταθέσει τις θέσεις της για την αντισεισμική θωράκιση της Ρόδου και το αίτημα να συζητηθεί σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Οι υποσχέσεις και εδώ για συζήτηση κράτησαν όσο και η θητεία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις επανηλλειμμένες φορές υπενθύμισης του ζητήματος. Σε όλο αυτό το διάστημα σχολεία, δημόσια κτίρια, χώροι με μεγάλο συνωστισμό, παραμένουν ανεξέλεγκτα αντισεισμικά και οι σχεδιασμοί στα ζητήματα πολιτικής προστασίας σε επίπεδο επιστημονικών ερευνών και υπηρεσιών χωρίς προσωπικό.

Επειδή δεν είναι «βίτσιο» της παράταξής μας, αλλά ένα από τα ουσιώδη ζητήματα, η προστασία και η ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών  του νησιού μας, θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει ένα και μοναδικό θέμα μιας επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου «η αντισεισμική θωράκιση της Ρόδου».

  1. Η μείωση των  ανταποδοτικών  τελών  ,  η ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα και η αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες με ταυτόχρονη εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών  (Βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με πλήρη στελέχωσή τους και στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι επίσης ένα ξεχωριστό θέμα Η.Δ. του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Οι τεράστιες διαστάσεις που παίρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις στην περιοχή μας, από οποιονδήποτε φορέα και αν δρομολογούνται, με την επίφαση της ανάπτυξης,  οι οποίες βρίσκονται στην κατεύθυνση να δοθούν κερδοφόρες δραστηριότητες είτε υπηρεσιών, είτε υποδομών είτε ακινήτων, είτε των σκουπιδιών είτε του νερού κλπ, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, πρέπει να αποτελέσουν ένα άμεσο ξεχωριστό θέμα Η.Δ. του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Τέλος η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και η αποτροπή της προσπάθειας  δημιουργίας υποσταθμού στον Άγιο Νικόλαο από την ΔΕΔΔΗΕ είναι θέματα τα οποία υποσχέθηκε ο Δήμαρχος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι θα συζητηθούν και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

 Ρόδος 4  Νοέμβρη 2014

 

 Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τάκης Πότσος

Pin It on Pinterest