«Οι νησιώτες δεν αποτελούν λογιστικό μέγεθος. Το πρόβλημα με το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος και πρέπει να λυθεί εντός της ημέρας»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των πιστώσεων για την εκτέλεση των δρομολογίων του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» και την εξυπηρέτηση των πολιτών της Καρπάθου, της Κάσου και της Χάλκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στους γραφειοκράτες είναι βέβαιο ότι δεν λέει τίποτα ο αποκλεισμός των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, της Καρπάθου, της Κάσου και της Χάλκης.

Δεν έχουν συνυπολογίσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του αποκλεισμού, τα προβλήματα στην τροφοδοσία και κυρίως στη μετακίνηση των πολιτών.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος που οφείλει να σέβεται τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νησιώτες. Η κυβέρνηση οφείλει μια συγγνώμη στους πολίτες της Καρπάθου, της Κάσου, της Χάλκης και του Ν. Αιγαίου και επειδή κανείς δεν έχει το θάρρος να τη ζητήσει, αισθάνομαι την ανάγκη να την εκφράσω εγώ.

Όφειλαν κάποιοι να είχαν παρακάμψει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να είχαν ολοκληρώσει τη μεταφορά των κωδικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επικοινώνησα με το Υπουργείο Οικονομικών και απέστειλα και σχετική επιστολή  στον κ. Σταϊκούρα για να επιταχυνθεί η διαδικασία, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο σκέλος των δημοσιονομικών κανόνων που σχετίζονται με τις εγκρίσεις και τις εκταμιεύσεις των πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος.

Οι νησιώτες δεν αποτελούν λογιστικό μέγεθος και αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, έχει ως εξής:

 

Ρόδος, 3 Νοεμβρίου 2014,

Αξιότιμο κύριο

Σταϊκούρα Χρήστο,

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ακινητοποίηση του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» που εξυπηρετεί τα μικρά νησιά του Ν. Αιγαίου, οφείλεται στη μεταφορά πιστώσεων για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι εγκληματικές και επιζήμιες όταν προκαλούν την οικονομική και κοινωνική απομόνωση νησιών, όπως η Κάρπαθος, η Κάσος και η Χάλκη.

Για κάποιους φαίνεται ότι τα νησιά και οι νησιώτες αποτελούν λογιστικά μεγέθη.

Μετά και την επικοινωνία μας, ζητώ την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση, εντός της ημέρας, για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Γενικό Λογιστήριο.

Παράλληλα, για να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον, χρειάζεται αλλαγή του δημοσιονομικού κανονιστικού πλαισίου για την έγκριση και εκταμίευση των πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος.

 

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest