Πτώση ελικοπτέρου: Διασώθηκε ο πιλότος – Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το δεύτερο μέλος του πληρώματος που εντοπίστηκε

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο, το οποίο επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί. Συγκεκριμένα το ελικόπτερο έχει πέσει στον θαλάσσιο χώρο, στην περιοχή του Αγίου Μηνά και μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Το ελικόπτερο Mi8 με τετραμελές πλήρωμα είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Το πλήρωμα του Ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Ο πρώτος διασωθείς είναι ο Ρουμάνος πιλότος, ο οποίος αυτή την ώρα δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το λιμενικό, λίγο μετά τις 19:30 περισυνελλέγη και δεύτερο μέλος του πληρώματος, με το ΑΠΕ – ΜΠΕ να αναφέρει πως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης ενισχύονται συνεχώς από σκάφη του Λιμενικού, είναι σε ανοικτή γραμμή το Πολιτικής Προστασίας με το Ναυτιλίας για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών του πληρώματος.

Ρωσικής κατασκευής το ελικόπτερο Mi8 – Ήταν μισθωμένο από τη Μολδαβία

Το ελικόπτερο που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο, με τετραμελές πλήρωμα (δύο Μολδαβοί, ένας Ρουμάνος και ένας Έλληνας μεταφραστής) ήταν μισθωμένο από την Μολδαβία και είναι τύπου Mi8.

Ο ακριβής τύπος του ελικοπτέρου ονομάζεται Mil-Mi 8 και είναι ρωσικής κατασκευής, ενώ παίρνει και κάδο αεροπυρόσβεσης προκειμένου να επιχειρεί σε φωτιές.

Ελικόπτερο

Pin It on Pinterest

Share This