Ο πατέρας που κουβαλάει 28 χλμ κάθε μέρα το παιδί του με κινητικό πρόβλημα για να το πάρει στο σχολείο

Η αφοσίωση ενός γονέα στο παιδί του είναι το μεγαλύτερο κίνητρο στον κόσμο και ο Yu Xukang, ένας υπερήφανος και στοργικός πατέρας από την κομητεία Yibin στην Κίνα, δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε μέρα περπατάει συνολικά 28 χιλιόμετρα κουβαλώντας στο σχολείο τον Xiao Qiang τον 12χρονο γιο του, που έχει κινητικά προβλήματα.

Η ημέρα του Xukang ξεκινά στις 5 π.μ., όταν ξυπνά για να φτιάξει πρωινό στον μικρό Qiang. Στη συνέχεια κουβαλάει το παιδί για 7.2 χιλιόμετρα, στο πλησιέστερο σχολείο και περπατά πίσω στο σπίτι για να εργαστεί, ενώ κάνει το ίδιο ταξίδι και πάλι για να παραλάβει το παιδί και να το πάει σπίτι.

Οπως εξηγεί ο ίδιος ο Xukang: «ο γιος μου δεν είναι σε θέση να περπατήσει μόνος του και αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε ούτε να οδηγήσει ποδήλατο. Παρά το γεγονός ότι ο 12χρονος αυτός είναι μόλις 90 εκατοστά, είμαι υπερήφανος και ξέρω ότι θα επιτύχει σπουδαία πράγματα . Το όνειρό μου είναι να πάει στο κολέγιο. Ξέρω ότι ο γιος μου έχει σωματική αναπηρία, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με το μυαλό του». 

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest