Ένας Καλύμνιος διεκδικεί τον Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς

ην πρόσκληση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδα μας έστειλε ο Καλύμνιος Κρις (Χρυσόστομος) Αλαχούζος, προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπατριώτες του στο νησί για το μεγάλο βήμα που αποφασίζει να κάνει.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν αντιδημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου (15/3) στοSpringBayou στο χώρο της εξέδρας απ’ όπου γίνεται η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα Θεοφάνεια.

Το Τάρπον Σπρινγκς είναι γνωστό στους ξένους ως το «Ελληνικό χωριό» ή ως την «Πόλη των Θεοφανείων» με 26.000 κατοίκους. Οι 5.000 είναι Έλληνες ομογενείς, από τους οποίους οι 3.500 είναι Καλύμνιοι στην καταγωγή.

Ο Κρις Αλαχούζος έφυγε από τη γενέτειρά του, την Κάλυμνο, σε ηλικία 14 ετών, για την Αμερική με τον πατέρα του, που ήταν σφουγγαράς. Στο βιογραφικό του αναφέρει πως είναι 47 χρόνια κάτοικος του Τάρπον Σπρινγκς, πρώην πρόεδρος της Καλυμνιακής Κοινότητας και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αδελφοποιήσεων.

Το 2010 η “Πόλη των Θεοφανείων” αδελφοποιήθηκε με την Χάλκη και τη Σύμη, ενώ είχε προηγηθεί η αδελφοποίηση με την Κάλυμνο και τη Λάρνακα της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς, οργανώνεται κάθε μήνα εκδήλωση με την ονομασία “The night in the islands” (Η νύχτα στα νησιά), στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, που φέρει την ελληνική ονομασία “Λεωφόρος Δωδεκανήσου”. Την ημέρα εκείνη, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, την περιοχή “κατακλύζουν” πληθώρα επισκεπτών, για να απολαύσουν ελληνική μουσική, χορό και φαγητό.

Invitation 2014

πηγή: kalymnosola.files.wordpress.com

Pin It on Pinterest