Ελπίδα ζωής για την μικρή Ελπίδα, έδωσαν οι βετεράνοι ΑΕΚ και Αφάντου στην Ρόδο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Τα όσα ζήσαμε στην τριήμερα περιπλάνησή μας από 7 μέχρι 9 Μαρτίου στην Ρόδο με την  ομάδα βετεράνων της ΑΕΚ, ήταν μεγαλειώδη  και εντυπωσιακά.  Και σήμερα, από την φιλόξενη ιστοσελίδα του aek365.gr,  θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε το …μακρύ οδοιπορικό μας, που θα …συνοδεύεται και από 40 φωτογραφίες, για να αναδείξουμε το μεγαλείο των όσων βιώσαμε με τους βετεράνους, που με  τον τρόπο λειτουργίας τους, διαιωνίζουν την ιδέα της ΑΕΚ.

Και τα όσα ζήσαμε, ήταν εντυπωσιακά   για δύο λόγους. Αφ ενός, γιατί ζήσαμε μοναδικές στιγμές με τους οικοδεσπότες μας. Τους βετεράνους-αιμοδότες Αφάντου, που είχαν καλέσει την αποστολή στην Ρόδο, για τον ιερό σκοπό οικονομικής ενίσχυσης της  μικρής (σ.σ. μόλις 3,5 ετών )Ελπίδας Αλεξίου, που κτυπήθηκε από την μοίρα και νοσηλεύεται με λευχαιμία στο «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα».

Αλλά και από τον έτερο «οικοδεσπότη», τον Μανώλη Κώτη, που δεν άφησε ούτε στιγμή την αποστολή από την ώρα που πάτησε το πόδι της στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, μέχρι που αποχωρήσαμε από το σμαραγδένιο νησί.

Ο Μανώλης  μάλιστα, παρ’ ότι τραυματίστηκε με βαριά θλάση στο παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο 8 Μάρτη, έστω και κουτσαίνοντας συμμετείχε στο τραπέζι-δεξίωση, που έκανε την επόμενη μέρα  στα μέλη της αποστολής ο πρόεδρος της Ρόδου Νίκος Διακίδης!

Ο Κώτης, που ο Τζον Μπαρνγουελ το 1983 του είχε βγάλει το ψευδώνυμοι «φόξ», θέλοντας να αναδείξει πόσο αλεπού ήταν στις κινήσεις του μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, ποτέ δεν ξεχνάει ότι  φόρεσε -με μεγάλη επιτυχία μάλιστα – την φανέλα της  ΑΕΚ. Γι’ αυτό  και  τιμάει όποτε μπορεί την ιδέα της ΑΕΚ.  Μάλιστα τόσο ο υπεύθυνος αθλητισμού της περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, Μιχάλης Δρακίου, όσο και ο αντι-περιφερειάρχηςΦώτης Χατζηδιάκος , ανάφεραν μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ο Μανώλης Κώτης,, έχει την καρδιά του χωρισμένη στα δύο. Το ένα κομμάτι της είναι στη Ρόδο και το άλλο στην ΑΕΚ. Ο Μανώλης πάντως,  στάθηκε άτυχος αφού έπαθε θλάση στην διάρκεια του αγώνα και δεν μπόρεσε να παίξει όσο επιθυμούσε και να αποθεωθεί από τους συντοπίτες του.

Και στην Ρόδο τίμησε την ΑΕΚ ο Κώτης κατ’ αρχην μόνο και μόνο που πίεσε για να έλθουν οι βετεράνοι της για να παίξουν με τους αντίστοιχους Αφάντου, για τον ιερό σκοπό  οικονομικής ενίσχυσης της μικρής Αφαντιανής Ελπίδας, που νοσηλεύεται στην Αθήνα με λευχαιμία.

Αφ ετέρου, γιατί εισπράξαμε την συγκίνηση των οικοδεσποτών μας, που έβλεπαν αρκετά από τα ιερά τέρατα της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας παρόντα. Αλλά και την ικανοποίηση, γιατί πέτυχε ο σκοπός οικονομικής επιτυχίας της εκδήλωσης.

Οι υπεύθυνοι των βετεράνων-αιμοδοτών Αφάντου, και κυρίως ο πρόεδρός τους Πανορμίτης Μπακίρης, ήταν δίπλα μας, από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε στην Ρόδο. Μας έκαναν να αισθανθούμε, ότι γνωριζόμασταν χρόνια . Και γι αυτό ίσως έπαιξε ρόλο η εντυπωσιακή υποδοχή που μας επεφύλαξαν κατά την άφιξή μας στο νησί, τα παιδιά του Club Original 21 Ρόδου. Επίσης, έπαιξε ρόλο,  ότι στην αποστολή συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές, που έχουν δεσμούς με τη Ρόδο. Όπως ο Λάκης Νικολάου, που τον  περίμεναν πως και τι οι άνθρωποι της Αφάντου, επισημαίνοντας ότι έχει κάνει καλά με τις επεμβάσεις του ιατρικού νυστεριού του, πολλούς από τους παλαίμαχους της περιοχής. Η ακόμη τον Γιώργο Βλαντή, που την περίοδο 1981, είχε αγωνιστεί στον Διαγόρα Ρόδου, που είχε προπονητή τον Ανδρέα Σταματιάδη και στο δυναμικό του, ποδοσφαιριστές όπως οι Ουτσικας, Σιδηρόπουλος, Ιντζόγλου, που είχαν αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Μάλιστα ο αρχηγός των βετεράνων Αφάντου Σταμάτης Σπανός, ήταν συμπαίκτης του εκείνη την περίοδο στον Διαγόρα και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, του έδωσε ως αναμνηστικό το λάβαρο των βετεράνων Αφάντου και του πέρασε στον λαιμό το κασκόλ της ομάδας!  Και ακόμη του Χρήστου Αρδίζογλου, που έμενε πριν μερικά χρόνια στην Ρόδο και είχε διατελέσει και προπονητής σε ομάδες του νησιού.

Πράξεις πολιτισμού

Ήταν μια εκδήλωση που ανέδειξε ότι ο αθλητισμός και δει το ποδόσφαιρο, μπορεί να γίνει και πάλι γιορτή. Ότι είναι από τα βασικά συστατικά του πολιτισμού μας, όταν είναι μακριά από ακρότητες, φανατισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί πράξη όχι μόνο ανθρωπιάς αλλά και πολιτισμού, ήταν αυτή που έκαναν οι βετεράνοι-αιμοδότες του Αφάντου Ρόδου και της ΑΕΚ. Αγωνίστηκαν για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Αφαντινής Ελπίδας, που  στ 3,5 χρόνια της ζωής της ‘χτυπήθηκε’ από την μοίρα και με λευχαιμία νοσηλεύεται στο «Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα».

Και ανέδειξαν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, σε πράξη πολιτισμού  ενώ οι οικοδεσπότες έδωσαν στους φιλοξενούμενους δώρα, που ξεδιπλώνουν και διαφημίζουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα της Ρόδου.  Επίσης στο ημίχρονο του αγώνα το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «Η Παναγιά Καθολική», ξεδίπλωσαν προς τέρψιν των θεατών αλλά και των φιλοξενούμενων ποδοσφαιριστών τις ικανότητες τους με παραδοσιακούς χορούς.

Οι περίπου 1000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν το ραντεβού των ποδοσφαιρικών αναμνήσεων συνεισέφεραν τα μέγιστα, για να βοηθηθεί οικονομικά  η οικογένεια της μικρής Ελπίδας. Και τόσο η μικρή Ελπίδα, όσο και η  οικογένειά της εισέπραξαν από την «όλο» ανθρωπιά εκδήλωση, ατέλειωτη αγάπη και θετική ενέργεια για να συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα ζωής…

Και ‘ταχυδρόμος’ αυτής της αγάπης, θα γίνει η θεία της μικρής, Κική Αλεξίου, που ήταν παρούσα στην ποδοσφαιρική γιορτή που οργανώθηκε για την Ελπίδα. Εκ μέρους της ΑΕΚ μάλιστα, ο Λάκης Νικολάου-που τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τους διοργανωτές δια χειρών του προπονητή Νίκου Αυγερινού-έδωσε στην θεία μια μπλούζα τις ομάδας με υπογραφές των ποδοσφαιριστών. Επίσης στην κα Αλεξίου ο Κώστας Νεστορίδης -που τιμήθηκε από τον πρόεδρο των βετεράνων-αιμοδοτών Αφάντου Πανορμίτη Μπακίρη-έδωσε για την μικρή Ελπίδα μια μπλούζα του και το βιβλίο  αναφέρεται στην ζωή του.

Εντυπωσιακό τελετουργικό και τιμητικές διακρίσεις

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως εξελίχθηκαν στην γιορτή που είδαμε να ξεδιπλώνεται στα μάτια μας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Αφάντου την περασμένη Κυριακή 8 Μαρτίου.

Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζονταν ανήμερα του αγώνα και ήταν λογικό στο Αφάντου να έχουμε τρεις γιορτές. Η πρώτη,  αυτή που γίνεται κάθε χρόνο στις 7 Μάρτη και αφορά την ένταξη των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Η δεύτερη, η γιορτή της γυναίκας. Που ελπίδα όλων είναι να αποθεραπευτεί το γρηγορότερο δυνατό η μικρή Ελπίδα, να μεγαλώσει υγειής και ως γυναίκα πια, να θυμάται ότι μια μέρα σαν κι αυτή, που γιορτάζουν όλες οι γυναίκες οι βετεράνοι της περιοχής της έπαιξαν με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ, προς τιμήν της.

Και η τρίτη ήταν η γιορτή που εξελίχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο εκτός, αρχικά,  όσο και εντός του χώρου, που πάνω στο πλαστικό τερέν, ορίζουν οι άσπρες γραμμές…

Το γήπεδο στολισμένο με μπαλόνια κίτρινα και μπλέ, που είναι τα χρώματα ΑΕΚ και Αφάντου. Και ο ύμνος της ΑΕΚ να παιανίζει από την ώρα που προσήλθε η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ στο γήπεδο και τους υποδέχτηκαν ένα προς ένα οι γηπεδούχοι, που βρίσκονταν σε παράταξη και τους καλωσόριζαν  με χειραψίες.

Οι πρώτες φωτογραφίες-κυρίως με τους Κώστα Νεστορίδη και Λάκη Νικολάου, οι οποίοι έφτασαν στο Αφάντου ανήμερα του αγώνα και δεν συμμετείχαν στο γλέντι που είχαν οργανώσει οι γηπεδούχοι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο «Restaurant Kathioliki».

Το δυναμικό παρών  και το πανό των “Original 21

Και όσο πλησίαζε ο αγώνας, τόσο δυνάμωνε και ο παλμός στην εξέδρα, αφού τα παιδιά του τοπικού Club Original 21 Ρόδου-περίπου 200 στον αριθμό-φρόντισαν να δώσουν τον δικό τους ρυθμό και να ξεσηκώσουν με τις ιαχές τους για την ΑΕΚ και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους άλλους θεατές. Τους θεατές που στην πλειοψηφία τους ήταν οπαδοί της ΑΕΚ, αφού το Αφάντου ΑΕΚοκρατείται!

Περίπου δέκα λεπτά πριν αρχίσει το παιχνίδι, τα παιδιά του Club Original 21 Ρόδου, «σήκωσαν» στον απέναντι από τις εξέδρες τοίχο και το πανό, που έγραφε: «ΠΟΛΗ -ΠΟΝΤΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-ΙΩΝΙΑ. Η ΑΕΚ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ». Και οι βετεράνοι της ΑΕΚ, με πρώτο τον Κώστα Νεστορίδη, σχολίασε : «Αυτό είναι η ΑΕΚ… Ιστορία. Και αυτή είναι η διαφορά της από τις άλλες ομάδες. Οι καταβολές της»

Λίγο μετά τις 2.30μμ οι δύο ομάδες βγήκαν σε παράταξη πίσω από τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο. Οι 48 ποδοσφαιριστές που συνολικά χρησιμοποιήθηκαν, φορούσαν λευκά αναμνηστικά μπλουζάκια, πάνω από τις φανέλες τους. Μπλουζάκια, που είχαν τα λογότυπα των ομάδων ΑΕΚ και Αφάντου και έγραφε την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα: 8 Μαρτίου 2014.

Και στη συνέχεια, ξεκίνησε το τελετουργικό, που παρουσίασε ο Μιχάλης Πέρρος. Τελετουργικό, που είχε ως αφετηρία του τον λόγο από τον  οικοδεσπότη πρόεδρο των βετεράνων-αιμοδοτών Αφάντου Πανορμίτη Μπακίρη και αυλαία το εναρκτήριο λάκτισμα από τον Κώστα Νεστορίδη.

Ο «Νέστωρας» έπαιξε πασούλες στη σέντρα του γηπέδου με τους Μιχάλη Βλάχο και Λάκη Νικολάου. Και παρ’  ότι δεν φορούσε ποδοσφαιρικά παπούτσια, παρέθεσε… σώου, με τρίπλες πριν δώσει την μπάλα στον Μανώλη Παπαδόπουλο, για να συνεχιστεί το παιχνίδι και να αποχωρίσει από τον αγωνιστικό χώρο, καταχειροκροτούμενος από τους θεατές…

Τόσο ο υπεύθυνος αθλητισμού της περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, Μιχάλης Δρακίου, όσο και ο αντι-περιφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, που προλόγισαν τον σκοπό της εκδήλωσης, μίλησαν με συγκίνηση για την μικρή Ελπίδα. Την «Ελπίδα όλων μας» όπως είπαν. Δήλωσαν μάλιστα αισιόδοξοι, ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγεία που αντιμετωπίζει πολύ γρηγορότερα και θα επιστρέψει υγιέστερη στο Αφάντου. Ο πρώτος μάλιστα επεσήμανε ότι οι αγώνες των παλαιμάχων , δίνουν κα το μήνυμα της …δια βίου άσκησης!

Ο πρώην Δήμαρχος Αφάντου, αντιδήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος στον οργανισμό πολιτισμού και αθλητισμού του νησιού Σάββας Διακοσταματίου, ευχαρίστησε-όπως και οι άλλοι- τους βετεράνους της ΑΕΚ, που πήγαν στην Ρόδο. Και ιδιαίτερα, τον Μανώλη Κώτη, αφού όπως είπε είχε τεράστια συμβολή για να ‘κατέβουν’ οι βετεράνοι της ΑΕΚ στο νησί. Και έδωσε τον λόγο στην θεία της μικρής Ελπίδας, Κική Αλεξίου, που ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας, θα πάνε στην μικρή Ελπίδα, που νοσηλεύεται με λευχαιμία, στο Νοσοκομείο «Ελπίδα Μαριάννας Βαρδινογιάννη»

cc72c103db93cc4f9c7bb2bfc39fb2ed_322666

Η αποθέωση σε Νεστορίδη-Νικολάου

Και στη συνέχεια ο Κώστας Νεστορίδης, προσέφερε δύο μπλούζες με το όνομά του και το βιβλίο του στην θεία της μικρής Ελπίδας, με… εντολή να τα δώσει στην ανιψιά της. Και όταν πήρε το μικρόφωνο, ευχαρίστησε τους θεατές για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Και εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι η Ελπίδα, θα είναι παρούσα στον επόμενο αγώνα των βετεράνων Αφάντου με την ΑΕΚ.

Την ίδια-λίγο έως πολύ- ευχή, έκανε και ο Λάκης Νικολάου, που έδωσε μια φανέλα των παλαιμάχων της ΑΕΚ με τις υπογραφές τους στην θεία την μικρής Ελπίδας και ως επιστήμων ιατρός, έδωσε το στίγμα, ότι  «το κοριτσάκι θα γυρίσει σπίτι του καλά, και μάλιστα σύντομα». Ο γιατρός της ΑΕΚ είπε και άλλα. Όπως ότι είναι σημαντικό πως ο αγώνας αυτός των βετεράνων Αφάντου-ΑΕΚ, γίνεται μεν για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Ελπίδας, αλλά και σε μια ημερομηνία, που εορτάζεται η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, που είναι μεγάλη Εθνική υπόθεση. Και κατέληξε: «Εμείς οι παλαίμαχοι πηγαίνουμε όπου μας καλούνε. Όμως θέλουμε την ανοχή σας, γιατί είμαστε κάτι γεροντάκια που ήλθαν να κλωτσήσουν τη μπάλα»

Τόσο ο γιατρός που τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον  προπονητή Νίκο Αυγερινού, όσο και ο Νεστορίδης, που πήρε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο των παλαιμάχων-αιμοδοτών Αφάντου Πανορμίτη Μπακίρη, γνώρισαν την αποθέωση από τους θεατές. Όπως βέβαια και οι άλλοι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, που ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, φρόντισε να «φανούν» μέσα από τις τιμητικές διακρίσεις. ΟΜανώλης Παπαδόπουλος, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για τον Σύνδεσμο βετεράνων της ΑΕΚ από τον πρόεδρο των βετεράνων -αιμοδοτών Αφάντου Πανορμίτη Μπακίρη, ενώ ο Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, βιβλία που αναφέρονται στην λαογραφία της Ρόδου, από τον  Νομαρχιακό σύμβουλο Σωτήρη Πετράκη. Ο Χρήστος Αρδίζογλου, παρέλαβε από τον Δήμαρχο Αφάντου Σάββα Διακοσταματίου, ένα φωτογραφικό λεύκωμα της Ρόδου. Ο Μιχάλης Βλάχος παρέλαβε από τον πολιτευτή Ανδρέα Καλοπίτση σε ασημένια πλακέτα ανάγλυφη αναπαράσταση της αρπαγής της νύμφης της Ρόδου. Και ο Γιώργος Βλαντής κασκόλ και σημαία των βετεράνων Αφάντου, από τον πρώην συμπαίκτη του στον Διαγόρα Ρόδου Σταμάτη Σπάνό. Ο Κυριάκος Παπαμιχαήλ, πήρε από τον Μανώλη Κώττη το λάβαρο της ΑΕΚ και ο Χρήστος Καλαιτζίδης, έδωσε  στον Θεοφάνη Νικολή το ημερολόγιο των παλαιμάχων της ΑΕΚ

b96c56860fc93942db4756ba0bc7b2a9_322666

Αγώνας γιορτή με καλεσμένους 1000 θεατές!

Ο σκοπός του αγώνα βετεράνων Αφάντου-ΑΕΚ, ήταν ιερός. Και αυτό το γνώριζαν όλοι όσοι συμμετείχαν. Και όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι φίλαθλοι.

Η τοπική κοινωνία του Αφάντου, αλλά και της Ρόδου, φρόντισε με την εντυπωσιακή προσέλευση στον αγώνα, να τιμήσει αφ’ ενός μεν τους διαγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές και αφ ετέρου, την μικρή Ελπίδα για την οποία διεξήχθη.  Περισσότερα από 1000 άτομα μαζεύτηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 8 Μαρτίου στο γήπεδο Αφάντου, για να απολαύσουν τον αγώνα γιορτή που ετοίμασαν οι βετεράνοι-αιμοδότες της γραφικής παραλιακής περιοχής της Ρόδου!

Και στον αγώνα, το εναρκτήριο λάκτισμα έκανε με μοναδικό τρόπο ο Κώστας Νεστορίδης! Αφού άλλαξε  πασούλες στο κέντρο του γηπέδου με τους Μιχάλη Βλάχο και Λάκη Νικολάου, πήρε την μπάλα για να κάνει κατεβασιά, σα να μην ήθελα να βγει από τον αγωνιστικό χώρο! Τελικά την έδωσε με πάσα στον Μανόλη Παπαδόπουλο, που από το κέντρο «ξεδίπλωσε» την πρώτη επίθεση του αγώνα.

Ενός αγώνα, που ήταν τόσο πλούσιος σε θέαμα και ποιότητα ,όσο και το τελετουργικό. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων διαφήμισαν με τις ενέργειές τους το άθλημα και οι θεατές εκτός από τα τρία γκολ που απόλαυσαν-το ένα πιο όμορφο από το άλλο-είδαν ένα δοκάρι (από τον Τάουλα στο 9΄ της συνάντησης) και πολλές καλές φάσεις.

Στο 6΄, ο Μιχάλης Βλάχος είδε τον κενό χώρο που δημιουργήθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων αφού οΛάκης Νικολάου-που αγωνίστηκε ως κυνηγός για να θυμηθεί τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα ως σέντερ-φορ-τράβηξε επάνω του δύο αντιπάλους και με σουτ «κεραυνό» έξω από την περιοχή «άνοιξε» το σκορ.  Αυτός ήταν ο προάγγελος για το πολύ καλό θέαμα που θα ακολουθούσε.

Οι γηπεδούχοι, ήταν πολύ καλά στημένοι ως ομάδα και… δυσκόλεψαν τους φιλοξενούμενους. Οι «κιτρινόμαυροι» που στο α ημίχρονο ίσως έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους, κυκλοφορούσαν πολύ καλά την μπάλα. Οι Γιώργος Καραφέσκος, Γιώργος Βλαντής και Παναγιώτης Στυλιανόπουλος άλλαζαν πολύ καλά και με σιγουριά την μπάλα στην μεσαία γραμμή και συνδυάζονταν με τους Γιάννη Μουσούρη και Μιχάλη Βλάχο, που έβγαιναν από το αριστερό άκρο. Αλλά και τον Μανώλη Παπαδόπουλο, που είχε ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Επιχειρούσαν λοιπόν με συνδυασμούς από τα άκρα και πλουραλισμό στο παιχνίδι τους αλλά και μακρινά σουτ κυρίως από Μανόλη Παπαδόπουλο και Μιχάλη Βλάχο να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των παλαιμάχων Αφάντου, στην οποία κυριαρχούσαν οι μορφές των Δημήτρη Γιαννακάκη και Δημήτρη Μπόνη. Και στη επίθεσή του οι γηπεδούχοι «πετούσαν φωτιές» με τους Κώστα Παπαμιχαήλ(σ.σ. έχει αγωνιστεί σε Ρόδο και ΠΑΣ Γιάνινα)  Γιάννη Παπαβασιλειου, και Λουκα Εγγλέζου, που δημιούργησαν τρεις φορές προϋποθέσεις για ισοφάριση στο α’ μέρος. Όμως βρήκαν απέναντί τους το δίδυμο Απόστολου Τόσκα και Μιχάλη Καρούση που ως κεντρικοί αμυντικοί είχαν ιδανική συνεργασία, αλλά και το νεαρό Μάριο Αρδίζογλου, που εντυπωσίασε με τις επεμβάσεις του. Όπως εντυπωσίασε και ο Αλέξης Νικολαϊδης, ο οποίος στο 68΄ του αγώνα έκανε τριπλή επέμβαση στα σουτ των Παπαβασιλείου, Εγγλέζου και Μπούτη και απέτρεψε την ισοφάριση.  Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 47′ με πλασε του πολύ καλού Σταμάτη Σπανού και τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» έδωσε ο Μιχάλης Πιιθαρούλης στο 56΄ με δεξιοτεχνική ατομική ενέργεια, σε φάση που ξεκίνησε από τον Χρήστο Αρδίζογλου και πάσα στον σκόρερ από τον Γιώργο Βλαντή.

Τον αγώνα διαιτητεύσαν οι Μανώλης Αχιόλας, Γιάννης Στεργαλάς και Αθανάσιος Ντόκος

Για την ιστορία να αναφέρουμε τις συνθέσεις

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΦΑΝΤΟΥ: Νικολής, Καντής, Βολονάκης, Γιαννακάκης, Παπαβασιλείου, Τάουλας, Παπαμιχαήλ, Σπανός, Εγγλέζος, Μπαχράμης, Μπόνης(αρχικη ενψεκάδα), Αυγερινού, Βενετοκλής, Χρ. Διακίδης, Ειρήνης, Καππάκας, Κεφαλάς., Μπαχραμάς, Μοσχους, Μπακίρης, Μπούτης, Νικολής, Τριαντάφυλλας, Τσιλιγκίρης, Χαρτερός

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μ. Σιμιγδαλάς-Χρ Αντωνόπουλος)Σ. Σεραφείδης, Σ. Σοφιανίτης, Ι. Μουσούρης, Απ.Τόσκας, Μ. Καρούσης, Γ. Καραφέσκος, Γ. Βλαντής, Π. Στυλιανόπουλος, Μ. Βλάχος, Μ. Παπαδόπουλος, Π. Νικολάου(αρχική)Μ Αρδίχογλου, Α, Νικολαϊδης, Δ. Ζήσης, Μ. Πιθαρούλης, Ν. Σεβαστόπουλος, Αθ Σαρκίρης, Α, Καρακίδης, Χρ. Αρδίζογλου. Φυσικά με την αποστολή ήταν και ο Κώστας Νεστορίδης, αλλά και ο Θωμάς Λαγινάς, που δεν αγωνίστηκε αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το στομάχι.

Χοροεσπερίδα και ειδήσεις στο «Διονύσιον Πάλλας»

Το… τρίτο ημίχρονο του αγώνα παίχτηκε σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής που οι βετεράνοι Αφάντου έκαναν την χοροεσπερίδα τους και δεξιώθηκαν τους «κιτρινόμαυρους».

Ο πρόεδρος  των βετεράνων-αιμοδοτών Αφάντου Πανορμίτης Μπακίρης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στη εκδήλωση και περισσότερο τους βετεράνους της ΑΕΚ, που πήγαν στο Αφάντου. εξέφρασε την επιθυμία η ρεβάνς για τη ήττα της ομάδας του, να γίνει στην «Αγια Σοφιά». Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ δηλαδή. Και ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, μιλώντας εκ μέρους τους επεσήμανε  ότι όλα ήταν τέλεια στην Ρόδο από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους οι βετεράνοι στο νησί, όταν και τους υποδέχτηκαν οι οπαδοί της ομάδας με εντυπωσιακό τρόπο. «Θα φύγουμε από την Ρόδο με τις καλυτερες αναμνήσεις, αφού μας ‘σκλαβώσατε’ με την φιλοξενία σας. Ευχόμαστε η μικρή Ελπίδα να γίνει γρήγορα καλά και  την επόμενη φορά που θα μας καλέσετε, να είναι για καλό σκοπό»

Το παρόν στη χοροεσπερίδα, έδωσε μεταξύ άλλων και ο Νομάρχης Νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Μαχαιρίδης, που  έλειπε στην Αθήνα για υποχρεώσεις και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στον αγώνα. Επέστρεψε όμως  στην Ρόδο βράδυ και πήγε στην δεξίωση. Ο κ. Μαχαιρίδης μάλιστα, δήλωσε οπαδός της ΑΕΚ και του Κώστα Νεστορίδη. «Επιθυμώ να συγχαρώ τους βετεράνους ποδοσφαιριστές Αφάντου για την πρωτοβουλία του να καλέσουν τους αντίστοιχους της ΑΕΚ για ένα τόσο ιερό σκοπό. Τους βετεράνους της ΑΕΚ, που όταν έπαιζαν αποτελούσαν για εμάς τους φιλάθλους της ομάδας Θεούς.  Μάλιστα ο Κώστας Νεστορίδης, ήταν η μεγάλη μου αδυναμία. Επίσης ο Λάκης Νικολάου, που τον χαρακτηρίζει το ήθος το οποίο τον διέκρινε από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο. Όμως όλους τους βετρράνους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τους έχουμε στην καρδιά μας και με χαρά θα σς δούμε και πάλι στην Ρόδο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης. Ο πρόεδρος νεολαίας- αθλητισμού και πολιτισμού του νησιού Σάββα Διακοσταματίου, αφού ευχαρίστησε την ΑΕΚ  «έβγαλε» ειδήσεις. Όπως ότι στις 27 Μαρτίου θα παίξουν στην Καλλιθέα Ρόδου για φιλανθρωπικό σκοπό οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού και ότι κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη του Πάσχα, στον Ιάλυσο θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα που το 2004 πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  Και στη συνέχεια η ορχήστρα παιάνισε τον ύμνο της ΑΕΚ και άρχισε το γλέντι. Γλέντι που τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο Λάκης Νικολάου όταν χόρεψε νησιώτικα και το ζεϊμπέκικο «είμαι αϊτός χωρίς φτερά» . Ο γιατρός, ανέβηκε στην πίστα και έδωσε ρεσιτάλ ενώ τον χειροκροτούσαν όλα τα μέλη της αποστολής και πολλοί από τους βετεράνους των γηπεδούχων που ανέβηκαν στην πίστα να τον αποθεώσουν.

Η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ αναχώρησε από το νυχτερινό κέντρο λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα με τον Μιχάλη Σιμιγδαλά εκ μέρους των «κιτρινόμαυρων» να ευχαριστεί για την φιλοξενία. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που μας τιμήσατε. Είναι δική μας τιμή ότι μας καλέσατε να παίξουμε για ένα τόσο ιερό σκοπό. Μακάρι η Ελπίδα μας, να γίνει γρήγορα καλά και να επιστέψει υγιείς στο σπίτι της» είπε χειροκροτούμενος.  Και τέλος, ο  Κώστας Νεστορίδης ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του και επικαλέστηκε τον Θεό για να κάνει καλά την μικρή Ελπίδα

7366ddda3da993535cc84960d330cd3d_322666

Το πάθος του Διακίδη για την ΑΕΚ

οι φιλίες και η δεξίωση της Ρόδου

Ο πρόεδρος της ιστορικής ποδοσφαιριστής ομάδας της Ρόδου Νίκος Διακίδης, ήταν από τους πρώτους που επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο Plaza στο οποίο είχε καταλύσει η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ.

Και εξέπληξε, όταν πρότεινε να κάνει δεξίωση στα μέλη της αποστολής, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ρόδο! Ο κ. Διακίδης, που με τον Μανώλη Κώτη επιθυμούν να δημιουργήσουν στη Ρόδο μια ομάδα  μοντέλο, με νεαρό μέσο όρο ηλικίας, που θα είναι σε θέση στο μέλλον να ανέβει εκεί που επιτάσσει η ιστορία της και να διαφημίσει το νησί με τα κατορθώματά της.

Ο πρόεδρος της Ρόδου λοιπόν, έκανε τα πάντα για να ικανοποιήσει όπως έλεγε τα ινδάλματα των παιδικών του χρόνων. Ο κ. Νίκος Διακίδης, απέδειξε ότι δεν είναι απλά οπαδός της ΑΕΚ, αλλά έχει πάθος με την «κιτρινόμαυρη» ομάδα.

Το μεσημέρι της περασμένη Κυριακής 9 Μαρτίου, δεξιώθηκε την αποστολή  των βετεράνων της «Ένωσης», σε πολυτελές εστιατόριο της πόλης . Είχε μάλιστα την ευκαιρία να μιλήσει με όλους. Κυρίως όμως με τους Κώστα Νεστορίδη, Λάκη Νικολάου, αλλά και τον Γιώργο Καραφέσκο, που είναι εκ των ‘σκάουτερ’ στην ΑΕΚ. «Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ είναι αυτοί που μπορούν να διαιωνίσουν την ιδέα της. Εσείς είσαστε τα πρότυπα μας. Με τις δικές σας επιτυχίες μεγαλώσαμε και γίναμε ΑΕΚ» τους είπε κάποια στιγμή. Και ο Λάκης Νικολάου, επεσήμανε, ότι όσο υπάρχει ο Σύνδεσμος των παλαιμάχων, και οι ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν είχαν φορέσει την «κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος,  αγωνίζονται ανά την Ελλάδα, αλλά και εκτός αυτής, η ΑΕΚ θα κερδίζει συνεχώς φίλους. Ότι δηλαδή έγινε στη Ρόδο, που πολλά μικρά παιδιά , αλλά και μεγαλύτεροι, πήραν ως λάφυρο από τους βετεράνους της ΑΕΚ φωτογραφίες τους με το αυτόγραφό τους. Να σημειώσουμε εδώ  ότι ήδη οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ έχουν πρόσκληση από την Ορογένεια του Καναδά, για δύο αγώνας σε Τορόντο και Μόντρεαλ. Όμως  πρέπει να ‘ψάξουν’  τους χορηγούς για τα αεροπορικά εισιτήρια, αφού το… ταμείον είναι…. μείον …

Γι όλους όσοι ζήσαμε την αποστολή, ήταν ένα από τα πιο όμορφα τριήμερα που περάσαμε. Από την ώρα που φτάσαμε στην Ρόδο με την υποδοχή της αποστολής από τους οπαδούς της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο, την επίσκεψη στο γραφικό Αφάντου έστω και υπό ψηλή βροχή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το γεύμα στο Ρεστοράν «Καθολική» που έγινε η πρώτη γνωριμία των οικοδεσποτών με τους φιλοξενούμενους… Μέχρι  την τελευταία δεξίωση στο «λευκό πιάτο» και τα όσα όμορφα βιώσαμε με τον πρόεδρο της Ρόδου Νίκο Διακίδη. Και όλοι εύχονται να γίνει και πάλι γρήγορο αντάμωμα των δύο ομάδων… Φίλοι της Ρόδου, σας ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χαρίσατε. Πάντα τέτοια

 aek365.com

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest