Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκο για τους παγκόσμιους αγώνες παρατριάθλου που θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκαν την Κυριακή
9 Μαρτίου, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Νοτίου Αιγαίου, κ. Μανώλης Ζηδιανάκης και Τσιβγούλη Μάρμω συνοδευόμενοι από τον
κ. Νικόλαο Μούνδρο και από τους Αμερικάνους Παγκόσμιους Πρωταθλητές κ. James Arnold και
κ. Kyle Massey προκειμένου να συζητήσουν για τους παγκόσμιους αγώνες παρατρίαθλου που θα διεξαχθούν στο νησί της Ρόδου, στις 18 Μαϊου.

Ο κ. Ζηδιανάκης ενημέρωσε τον κ. Χατζηδιάκο ότι αντιπροσωπεία αθλητών βρίσκεται στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες ώστε να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους σε διάφορα σημεία του νησιού, που θα πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις των αθλητών, καθώς και ο διεθνής αγώνας παρατριάθλου, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 10-17 Μαΐου 2014.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κ. Ζηδιανάκη την Τσιβγούλη Μάρμω και το μέλος της Ομοσπονδίας κ. Μούνδρο για την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν τους διεθνούς φήμης παρατριαθλητές στην Ρόδο και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη της φιλοξενίας των αθλητών, τονίζοντας πως «Δεδομένου ότι το παρατρίαθλο θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016, η διοργάνωση των αγώνων αυτών με τη συμμετοχή αθλητών παγκόσμιας αναγνώρισης θα συμβάλλει στην προώθηση του αθλήματος, καθώς και στην ανάδειξη του προσβάσιμου τουρισμού στην Ρόδο».

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές αφού ευχαρίστησαν τον κ. Χατζηδιάκο για την στήριξη της πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στις κατηγορίες του παρατρίαθλου, και εξέφρασαν την επιθυμία τους να θεσμοθετήσουν ετήσιους διεθνείς αθλητικούς αγώνες στην Ρόδο, προοπτική που, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης θα συμβάλλει στην προαγωγή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΒΓΟΥΛΗ ΜΑΡΜΩ

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest