Ηχηρό μήνυμα σε Κολιάδη και Χατζημάρκο για τα ελάφια – Συγκέντρωση υπογραφών !

“Στα κάγκελα” βρίσκεται ο τοπικός πληθυσμός με τις κινήσεις του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου προς την κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των ελαφιών στο νησί της Ρόδου. Κατά το παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προσπάθειες και μάλιστα προς την απελευθέρωση του κυνηγιού στο νησί της Ρόδου για την μείωση του πληθυσμού του, με αποτέλεσμα σύσσωμη η τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί.

Προφανώς τέτοιες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο το σύμβολο του νησιού δεν θα γίνουν ανεχτές απο τους κατοίκους του νησιού.

Οι δηλώσεις τόσο του Γιώργου Χατζημάρκου όσο και του Αλέξανδρου Κολιάδη, περι άσκησης πίεσης για την μείωση του πληθυσμού του υπερπολύτιμου ελαφιού για τον τόπο μας, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις!

Τι αναφέρει το ψήφισμα :

Ο τοπικός πληθυσμός ελαφιών στη Ρόδο, Ελλάδα, αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο. Πρόσφατες πυρκαγιές έχουν εκμηδενίσει τα φυσικά τους περιβάλλοντα, προκαλώντας σημαντική πτώση των αριθμών τους. Τώρα, αυτά τα αθώα πλάσματα είναι στο στόχαστρο αγροτών και πολιτικών λόγω των αντιληπτών ζημιών που προκαλούν στη γεωργία.

Το είδος ελαφιού Dama dama που είναι φυσικό στη Ρόδο αποτελεί σύμβολο της πλούσιας βιοποικιλότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι εκατοντάδες από αυτά τα ζώα έχουν χαθεί λόγω πρόσφατων περιβαλλοντικών καταστροφών (πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Περιβάλλοντος). Επιπλέον, οι πολιτικές που στοχεύουν στον έλεγχο του πληθυσμού των ελαφιών για την προστασία της γεωργίας επιδεινώνουν αυτήν την κρίση.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα ζώα παίζουν ένα ουσιαστικό ρόλο στο οικοσύστημά μας. Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των δασών ελέγχοντας την ανάπτυξη της βλάστησης και υπηρετούν ως θύματα για τους τοπικούς κυνηγούς.

Καλούμε την τοπική κυβέρνηση της Ρόδου και τα σχετικά περιβαλλοντικά όργανα να λάβουν μέτρα για την προστασία του υπολειπόμενου πληθυσμού ελαφιών από περαιτέρω ζημιά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη δημιουργία ασφαλών ζωνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή την καθιέρωση προγραμμάτων αποκατάστασης για τα τραυματισμένα ή εκτοπισμένα ζώα.

Αυτό δεν είναι απλά για τη διατήρηση ενός είδους. Είναι για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στο αγαπημένο μας νησί. Παρακαλούμε υπογράψτε αυτήν την αίτηση προτρέποντας τις αρχές να ενεργήσουν τώρα πριν είναι πολύ αργά.

https://www.change.org/p/safeguard-the-local-deer-population-in-rhodes-greece?recruiter=1182402668&recruited_by_id=2effb8c0-72da-11eb-8dac-f38fefefb93d&utm_source=share_petition&utm_campaign=share_for_starters_page&utm_medium=facebook

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Στον Αυτόματο… Όλα – Όπως Τα Βρήκε Και Όπως Τα Άφησε Η Βροχή, Είναι Ακόμα Τα Φρεάτια!

Διαβάστε επίσης: Ήρθαν Τα “Ήμερα” Να Διώξουν Τα “Άγρια”

Διαβάστε επίσης: Τα Σχέδια Με Τα Τεράστια Κτήρια Προβλημάτισαν Έστω Και Με Καθυστέρηση Τον Α.Κολιάδη – Η Συνάντηση Με Πολιτικά Πρόσωπα

Διαβάστε επίσης: Περίεργες Αποφάσεις Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Μείωση Των Ελαφιών Της Ρόδου

Διαβάστε Επίσης: Η Ρύθμιση Για Τις Παραλίες Τινάζει Στον Αέρα Τα Πρωτόκολλά Κατεδάφισης Στη Ρόδο – Ευνοημένοι Οι Καταπατητές

Διαβάστε επίσης: Ρόδος –  Σε Θέση Μάχης Κάτοικοι Και Φορείς Για Την Φαραωνική Τσιμεντούπολη Στο Παραλιακό Μέτωπο !

Pin It on Pinterest