Περίεργες αποφάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για μείωση των ελαφιών της Ρόδου

Σε μια περίεργη απόφαση προς την κατευθυνση της μείωσης του πληθυσμού του ελαφιού της Ρόδου κινείται το Περιφερειακό Συμβούλιο μετα απο σύσκεψη που έγινε παρουσία αντιπροσωπείας των αγροτών.

Μάλιστα υπήρχε ομόφωνη απόφαση απο όλες τις παρατάξεις για να ασκηθεί πίεση προς αυτή την κατευθυνση. Παράλληλα με αυτή την απόφαση η πρόταση περιλαμβάνει αποζημιώσεις για τις ζημιές αλλά και έρευνα για τον πραγματικό αριθμό των ελαφιών.

Στην περίεργη αυτή απόφαση αυτή περι μείωσης πληθυσμού συνηγόρησε και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος τόνισε πως θα το φέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνότερα απόψεις περι του να ελευθερωθεί το κυνήγι του ελαφιού ολοένα και πιο συχνά και μάλιστα ακόμα και μέσα απο την Περιφέρεια.

Θα ήταν αδιανόητο το σύμβολο του νησιού να βρεθεί στο στόχαστρο κυριολεκτικά επειδή “τους κάψαμε” το δάσος. Θα ήταν αδιανόητο αυτό το αρχέγονο είδος που ζει και αυτό στον τόπο του να εκδιωχθεί απο λάθος αποφάσεις.

Ευελπιστούμε πως τις επόμενες ημέρες θα δοθούν σχετικές εξηγήσεις απο την Περιφέρεια σχετικά με την εν λόγω πρόταση.

Να τονίσουμε πως για ακόμα μια φορά δεν έγινε νύξη απο καμία πλευρά για το πραγματικό πρόβλημα, αυτό των αδέσποτων αιγοπροβάτων που διαχρονικά είναι ο μεγάλος υπαίτιος για τις καταστροφές.

Pin It on Pinterest