Ιατρικό θαύμα: 26χρονος ήταν παγωμένος για 12 ώρες και επανήλθε στη ζωή [βίντεο]

Σοκάρει η ιστορία του 26χρονου Justin Smith που είχε εγκλωβιστεί στο χιόνι για περισσότερες από 12 ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους -5 βαθμούς.
Ο 26χρονος ξεκίνησε να πάει με τα πόδια από το σπίτι του σε ένα μπαρ στο Tresckow, της Πενσυλβάνια όταν ξαφνικά λιποθύμησε και κατέληξε αναίσθητος στο χιόνι.
Ο πατέρας του, τον βρήκε μετά από 12 ώρες που κείτονταν θαμμένος στο χιόνι, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους -5 βαθμούς Κελσίου, στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.
«Κοίταξα στο σημείο όπου κείτονταν, ήταν μπλε. Το πρόσωπό του έμοιαζε σαν να μην έχει ζωή, έψαξα να δω αν έχει σφυγμό, αν χτυπούσε η καρδιά του. Τίποτα», είπε ο πατέρας του.
Όταν έφθασε το ασθενοφόρο, δεν κατάφερε να εντοπίσει στίγματα ζωής, με αποτέλεσμα ο νεαρός να θεωρηθεί νεκρός και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου θα πραγματοποιούνταν η νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Ο γιατρός του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε ο νεαρός ζήτησε από την ομάδα του να προχωρήσουν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, παρόλο που άνδρας που είχαν μπροστά τους δεν εμφάνιζε ούτε σφυγμό, ούτε πίεση, με τους γιατρούς να ελπίζουν σε θαύμα.
Και τα κατάφεραν, η διαδικασία ανάνηψης του άψυχου μέχρι εκείνη τη στιγμή σώματος είχε αποτέλεσμα, κάνοντας τη διάσωση του Smith την πρώτη του είδους της στην ιστορία της ιατρικής.
Ο γιατρός εξήγησε πως σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας ο οργανισμός επιβραδύνει τη λειτουργία του και σε μια σταθερή θερμοκρασία, γίνεται και η σταθερή επιβράδυνση της λειτουργίας του οργανισμού. Η σταδιακή πτώση της λειτουργίας του οργανισμού σημαίνει και αποφυγή καρδιακού εμφράγματος, καθώς με τη σειρά του ο μυς της καρδιάς αρχίζει και επιβραδύνει τη λειτουργία του, μέχρι σταδιακά να σταματήσει εντελώς.
Ο Justin έχασε όλα τα δάχτυλα των ποδιών του και λίγα από τα δάχτυλά των χεριών του από κρυοπαγήματα αλλά δεν έχει μόνιμη νευρολογική βλάβη.