Επιστολή Χατζηδιάκου στον Υψηλάντη για την Ροδιακή Έπαυλη

Θέμα : Παραχώρηση Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου

Κύριε Βουλευτά,
με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη ερώτηση σας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, αναφορικά με την παραχώρηση κατά χρήση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης, έναντι μικρού αντιτίμου.
Είναι εξαιρετικά σημαντική η συνεχής στήριξη και διατήρηση στην επικαιρότητα ενός θέματος που αποτελεί πάγιο αίτημα όχι μόνο του Δημάρχου αλλά του συνόλου του Ροδιακού λαού. Η ανάγκη της άμεσης παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης στο φυσικό του ιδιοκτήτη τη συγκεκριμένη περίοδο, έστω και με κάποιο εύλογο αντίτιμο, θα δώσει τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης – ουσιαστικά διάσωσης, ενός ιστορικού κτιρίου στην καρδιά της πόλης, ανεκτίμητης αξίας από κάθε άποψη. Τα χρονικά περιθώρια όπως πολύ καλά γνωρίζετε στενεύουν πριν χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια που με πολύ κόπο και πολύχρονες προσπάθειες καταφέραμε να δεσμεύσουμε ως Δήμος.
Το συγκεκριμένο αίτημα στηρίζεται από το σύνολο των Δωδεκανησίων και έχει τεθεί στην κυβέρνηση σε όλους τους τόνους από πολλούς φορείς και βουλευτές της περιοχής μας κατά το παρελθόν. Η επικαιροποίηση του αιτήματος στον αρμόδιο Υπουργό, από έναν κυβερνητικό βουλευτή είναι πολύ σημαντική, ιδίως μετά και την από κοινού μας ενημέρωση που κάναμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προ τετραμήνου, κατά την επίσκεψη του στη νήσο Μεγίστη τον Ιούλιο του 2014. Η θετική ανταπόκριση του και το εν γένει ενδιαφέρον του, μας ικανοποίησε τότε όλους. Είμαι σίγουρος ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν θα τον απογοητεύσουν και θα ανταποκριθούν σύντομα με θετικό τρόπο στο αίτημα μας.
Ως Δήμαρχος Ρόδου αλλά και προσωπικά, σας ευχαριστώ πολύ για τις ενέργειες που καταβάλλετε και είμαι σίγουρος ότι δεν θα σταματήσετε την άσκηση πίεσης στα κέντρα αποφάσεων, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας άλλωστε, ως Δωδεκανήσιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Pin It on Pinterest