Ερώτηση του Μ. Κόνσολα για τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη της ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής

«Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη της ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, ζητώντας τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη της ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν αναπτύξει τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τονίζει ότι η ανάπτυξη αυτής της ειδικότητας θα προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα νησιά και θα στελεχώσει, με τον καλύτερο τρόπο, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτίθεται, μάλιστα, να καταθέσει μαζί με άλλους συναδέλφους του, τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις ιατρικές ειδικότητες και τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες.
Σε δήλωσή του επισημαίνει ότι: «η προοπτική ανάπτυξης ειδικότητας επείγουσας ιατρικής είναι ό, τι χρειάζεται για να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο περιστατικά που χρήζουν άμεσης και ιδιαίτερης φροντίδας σε νησιωτικές περιοχές».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Θεσμοθέτηση και ανάπτυξη της ειδικότητας επείγουσας ιατρικής»

Κύριε Υπουργέ,

Η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών υγείας, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, έστω και κάτω από την πίεση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει θεσμοθετήσει και αναπτύξει την ειδικότητα της επείγουσας ιατρικής.
Θα έλεγε κανείς ότι οι ιδιαιτερότητες της γεωγραφικής ασυνέχειας στις νησιωτικές περιοχές αλλά και στις ορεινές και δυσπρόσιτες, γεωγραφικά, περιοχές επιβάλλει τη θέσπιση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης ειδικότητας. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίζονται, με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, περιστατικά που χρήζουν άμεσης και επείγουσας φροντίδας.
Παράλληλα, θα απελευθερωθούν γιατροί από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και θα διατεθούν, αποκλειστικά, στις κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1 . Εάν προτίθεται να θεσμοθετήσει την ειδικότητα επείγουσας ιατρικής.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest