Φώτης Χατζηδιάκος:” Αυτή η εκδήλωση είναι η αφετηρία του νικηφόρου αγώνα μας”

Ακολουθεί η  ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκο στην εκδήλωση της παράταξης του που πραγματοποιήθηκε  στο θερινό ΡΟΔΟΝ.

Πατήστε ΕΔΩ για φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

“Ροδίτισσες και Ροδίτες,

Καλώς ήρθατε στην παρουσίαση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης μας «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Η αποψινή μας εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία του νικηφόρου αγώνα μας για τις επικείμενες εκλογές, … για την νίκη των πολιτών της Ρόδου.

Σας ευχαριστούμε για την τιμή, για την εμπιστοσύνη, για την αγάπη σας.

Είχα δηλώσει στην εναρκτήρια ομιλία μου ότι παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη σας.

Εσείς μας δίνετε την δύναμη

Εσείς μας δίνετε την έμπνευση και το κουράγιο

Εσείς αποτελείτε το έναυσμα για την τελική μας νίκη

Σε αυτόν τον αγώνα θα πορευτούμε μαζί

Για την Ρόδο που αγαπάμε

Για την Ρόδο που σχεδιάζουμε

Για την Ρόδο που διεκδικούμε

Έχουμε επίγνωση των αναγκών και των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε συνείδηση των ιστορικών μας καταβολών και των δυνατοτήτων μας. Μαζί θα χτίσουμε πάνω στο έργο, που έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, θα μετασχηματίσουμε το σήμερα με μια διαφορετική αντίληψη και δυναμική, και θα δημιουργήσουμε το αύριο που αξίζει στα παιδιά μας.

  Σε όλη τη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας συγκεντρώσαμε τα πυρά όλων των ανθυποψηφίων. Και βέβαια σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να συνομιλείς και με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς. Οι επιθέσεις όμως αυτές διακρίνονταν σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που ήταν εντός του πολιτικού πολιτισμού και σε αυτές που αποτελούν «χτυπήματα κάτω από τη μέση», τις οποίες καταδικάζω και δεν θα ανεχτώ. Οι πολίτες της Ρόδου γνωρίζουν, προβληματίζονται, αγανακτούν και καταδικάζουν τέτοιου είδους πρακτικές, που έχουν συμβεί και στο παρελθόν για άλλους.  

Θέλω να δηλώσω ενώπιον σας, για μια ακόμη φορά, ότι με βάση το προσωπικό μου σύστημα αξιών και τις παραδοσιακές μου καταβολές, όπως έχω αποδείξει από την μέχρι τώρα προσωπική και αυτοδιοικητική μου πορεία, πρακτικές και επιλογές, που είναι αντίθετες με την παράδοση της ηθικής δεν με αφορούν.

Φίλες και Φίλοι,

Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι εντολή να ξεκινήσουμε την πορεία μας ως νέα δημοτική αρχή και στέλνει ένα ηχηρό και καθαρό μήνυμα νίκης προς όλες τις κατευθύνσεις.

Απόψε η Ρόδος ΨΗΦΙΣΕ!

Η μεγάλη μας δύναμη είστε εσείς. Οι άνθρωποι της πόλης μας, οι άνθρωποι της υπαίθρου. Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, η μεσαία τάξη, οι νέοι μας, οι υπερήλικες, οι ντόπιοι και οι αλλοδαποί, ο επισκέπτης και ο μετανάστης, ο επαγγελματίας, ο μισθωτός, ο νέος, ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, η κοινωνία ολόκληρη. ΕΣΕΙΣ, που είστε δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μας, που μας στηρίζετε.  

Η εμπιστοσύνη σας, η κατανόηση σας, η ενθάρρυνση, θα αποτελέσουν το θεμέλιο, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η αποτελεσματικότητα του συνόλου και η ανάπτυξη του τόπου μας.

 Κοινή εκτίμηση βέβαια είναι, ότι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε της πολλαπλής αστάθειας και παθογένειας είναι δεδομένη και δικαιολογημένη. Η μη επίλυση των προβλημάτων, παρά τις ομαδικές και ατομικές προσπάθειες του καθενός μας, που πολλές φορές είναι πέραν από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες της κάθε αρχής, δημοτικής ή περιφερειακής είναι το κατεξοχήν πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αναλυθεί και να επιλυθεί, γι αυτό πρέπει να συνεργαστούμε. Για την δημιουργία αυτής της σχέσεως συνεργασίας απαιτείται η στήριξη σας.

Η αναπτυξιακή μας στρατηγική για τον Δήμο της Ρόδου με βάση τους όρους που θέτει ο περιφερειακός, εθνικός και ευρωπαϊκός προγραμματισμός έχει παρουσιαστεί επαρκώς σε όλα τα στάδια της προεκλογικής μας περιόδου μέσα από τους δέκα άξονες προτεραιότητας του προγράμματος μας καθώς και τις εξειδικευμένες δράσεις μας με ορίζοντα την περίοδο 2014-19, οι οποίες εκφράζονται από 3 βασικές αρχές: 1) Τουρισμός, 2) Ποιότητα ζωής – Καθημερινότητα και 3) Πολιτισμός – Παιδεία. Συγκεκριμένα:

  1. Σε μια εποχή που ο τουρισμός είναι η ελπίδα για έξοδο από την κρίση, οφείλουμε να κατευθυνθούμε προς αναπτυξιακά πρότυπα που ταιριάζουν στην νέα εποχή, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν μας.
  2. Ο ντόπιος πληθυσμός και οι επισκέπτες του νησιού μας θα δημιουργήσουν την ανάπτυξη και το πλεόνασμα για όλους. Δικαιούνται λοιπόν βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνολική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου (με ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών) και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του, προσφέροντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες και παροχές.
  3. Η επένδυση στην Παιδεία, στους Νέους και τον Πολιτισμό θα είναι για μας πρωταρχικός στόχος, αφού η ανάπτυξη του κοινωνικού κεφαλαίου (ανθρώπινου και πολιτιστικού) είναι ο μοχλός της ανάπτυξης στη σύγχρονη οικονομία της γνώσης.

  Για όλα αυτά:   Δεσμευόμαστε,

            αγωνιζόμαστε,

            εργαζόμαστε,

για μια Ρόδο που μας αξίζει,   

για μια Ρόδο της Ευρώπης,    

για  μια Ρόδο παγκόσμια.

 Η εντολή σας, η ψήφος σας, η επιλογή σας στα πρόσωπα μας είναι για εμάς δέσμευση τιμής. Το είπαμε και θα το κάνουμε πράξη, ΘΕΛΟΥΜΕ και ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ένα Δήμο Ενεργών Πολιτών γιατί η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι ο Πολίτης.

Η συνολική μου διαδρομή είναι εγγύηση αγωνιστικότητας και προσήλωσης στο στόχο.

Σε κάθε μας βήμα,  Σε κάθε μας απόφαση,  Σε κάθε μας διεκδίκηση

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ και  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

Ξεκινάμε με γνώση, με εμπειρία, με σχέδιο.

Συνεχίζουμε με αγωνιστικότητα, με πάθος, με αλληλεγγύη.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα, τα προβλήματα τις ανάγκες του τόπου μας και τις αγωνίες των συμπολιτών μας

Θέλουμε γιατί είμαστε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες με διάθεση για προσφορά

Μπορούμε γιατί έχουμε την πείρα και τη γνώση και αγωνιζόμαστε με σαφείς στόχους και καθαρά διατυπωμένες λύσεις.

Πλάι μου σε αυτές τις εκλογές συμπαρατάσσονται μαζί μου μερικοί από τους πιο άξιους συμπολίτες μας, 80 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και 213 υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι.

Έχουμε τον πιο πολυάριθμο συνδυασμό γιατί μας εμπιστευθήκατε

Είμαστε η μοναδική παράταξη που εκπροσωπείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες γιατί ανταποκριθήκατε θετικά στο κάλεσμα μας, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις, με υπερβάσεις  και συγκλίσεις, με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και στοχεύσεις.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Είναι τιμή μου να είμαι επικεφαλής σε ένα ψηφοδέλτιο δύναμης, στο οποίο μετέχουν ενεργά έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, καταξιωμένοι συμπολίτες από όλο τη νησί μας, με επιτυχημένη προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, νέοι άνθρωποι που μετέχουν για πρώτη φορά ζητώντας την ψήφο σας, άτομα που αποφάσισαν να θέσουν τους εαυτούς τους στη διάθεση του τόπου που ζουν και αγαπούν. Άνθρωποι σπουδαίοι, έξυπνοι, δραστήριοι, προοδευτικοί, δημιουργικοί. Νοιώθω  ιδιαίτερη τιμή για όλους σας. Σας υπόσχομαι πως το αποτέλεσμα του αγώνα μας θα σφυρηλατηθεί πάνω στην αμοιβαία κατανόηση, στο σεβασμό, στην συμπαράσταση, αλλά και στην πολλή δουλειά.

Έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει τη ποιοτική διαφορά. Και σε αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε σύμμαχο την κοινωνία.

Δηλώνουμε παρόντες και παρούσες, γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στη διάθεση που έχουμε για δουλειά και προσφορά.

Είμαστε δυνατοί,   Είμαστε ανανεωμένοι

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

Να είστε καλά. Καλό αγώνα- Ευχαριστώ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου,

      Φώτης Χατζηδιάκος”

Pin It on Pinterest