Βίντεο: Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου όπως φάνηκε από το διάστημα

Η στιγμή που άλλαξε τον κόσμο έχει καταγραφεί από το διάστημα σε ένα ιστορικό video ντοκουμέντο, που πρόκειται να έρθει στο φως της δημοσιότητας την προσεχή Τετάρτη από το Channel 4 της Βρετανίας.

Είναι η στιγμή που τα δυο αεροσκάφη όπου τρομοκράτες της Αλ Κάιντα είχαν κάνει αεροπειρατεία πέφτουν πάνω στο “καμάρι” της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ: το παγκόσμιο κέντρο εμπορίου. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.

Εκείνη την ημέρα, ο Αμερικανός αστροναύτης, Φρανκ Κόλμπερτσον, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κοιτούσε από το διάστημα όπου βρισκόταν το “σπίτι” του. Μέχρι που από το Μανχάταν άρχισαν να ανυψώνονται καπνοί. Ήταν η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να αρπάξει την κάμερα και να βρεί ένα παράθυρο! Το έκανε και κατέγραψε την απίστευτη εικόνα. Ένα μέρος του video παρουσιάζει η Daily Mail, ενώ ολόκληρο θα μεταδοθεί από το Channel 4, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ Live From Space, που θα παρουσιάζει ιστορίες αστροναυτών.

Ένα μέρος της καταγραφής είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τη NASA για να τιμήσει την επέτειο των 10 ετών από την επίθεση. Αλλά τώρα, θα έρθει στο φως ολόκληρο το video με τα σχόλια του Κάλμπερτσον.  Λίγες ώρες μετά, ο Κάλμπερτσον έμαθε ακόμη ένα τραγικό νέο. Ένας από τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν φίλος του. Ο Τσικ Μπάρλινγκεϊμ ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που οι αεροπειρατές έριξαν στο Πεντάγωνο.
Την επόμενη μέρα, έγραψε στους συμπατριώτες του: “Είναι τρομερό να βλέπεις καπνό να ξεχύνεται από τις πληγές στην ίδια την πατρίδα σου από ένα τόσο φανταστικά πλεονεκτικό σημείο.

Η διχοτόμηση του να είσαι σε ένα διαστημόπλοιο, αφοσιωμένος στην προσπάθεια να βελτιώσεις τη ζωή στη Γη και του να παρακολουθείς τη ζωή να καταστρέφεται με τέτοιες αυθαίρετες και τρομερές πράξεις, σου συνταράσσει την ψυχή, ανεξάρτητα του ποιος είσαι”.

πηγή: onalert.gr

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest