Θρίλερ με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines – Περίπου 22 αεροσκάφη και 40 πλοία ψάχνουν για ίχνη του αεροσκάφους.

Απολύτως κανένα ίχνος του μοιραίου αεροσκάφους δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, συγγενείς και φίλοι των αγνοούμενων επιβατών περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη των ερευνών.

Εξετάζονται όλα τα σενάρια, ενώ οι αρχές ερευνούν  την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών

Οι επιβάτες «φαντάσματα» αγόρασαν την ίδια ημέρα τα εισιτήρια τους

Την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ερευνούν οι μαλαισιανές αρχές, καθώς όπως φαίνεται ταξίδευαν με κλεμμένες ή πλαστές ταυτότητες. Μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, όμως αυτό είναι το ενδεχόμενο που εξετάζεται.

Σύμφωνα με ανταποκριτή της «Daily Telegraph», στη συνέντευξη Τύπου της «Malaisian Airlines» επιβεβαιώνεται ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα διαβατήρια του Αυστραλού Christian Kozel και του Ιταλού Luigi Maraldi, αγόρασαν τα εισιτήριά τους μαζί.

Επίσης, είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για Άμστερνταμ με την KLM, αναχωρώντας από το Πεκίνο στις 11:55, τοπική ώρα.

Σήμα από κινητό τηλέφωνο επιβάτη

 

Η οικογένεια ενός κινέζου επιβάτη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που έχει χαθεί από τα ραντάρ κάλεσε το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να συνδεθεί, έτσι τώρα οι μαλαισιανές αρχές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σήμα για να εντοπίσουν το Boeing, μετέδωσε σήμερα ένας κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κίνας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Beijing Television ανακοίνωσε ότι κάλεσε επίσης το κινητό τηλέφωνο του άνδρα και αρχικά φάνηκε να λειτουργεί, όμως στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε.

Πιθανότητα αναστροφής;

Το νέο στοιχείο που ερευνούν εντατικά οι Αρχές είναι η πιθανή αναστροφή του αεροσκάφους, προς την Κουάλα Λουμπούρ.

Στο ραντάρ που παρακολουθούσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines φάνηκε ότι το Boeing 777 ενδέχεται να είχε κάνει αναστροφή και να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ προτού εξαφανιστεί χθες τα ξημερώματα και γι’ αυτό τον λόγο οι μαλαισιανές ομάδες έρευνας έχουν επεκτείνει την επιχείρηση αναζήτησής τους στις δυτικές ακτές της χώρας, δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού της Μαλαισίας.

«Αυτό που κάναμε ήταν να ελέγξουμε όσα κατέγραψε το ραντάρ και καταλάβαμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα το αεροσκάφος να έκανε αναστροφή», δήλωσε ο Ροντζάλι Νταούντ διοικητής της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

Το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει μια ομάδα ειδικών στην Ασία προκειμένου να ερευνήσουν την πιθανή συντριβή ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

πηγή: Newsbomb.gr

Pin It on Pinterest