Πετρελαιοκηλίδα μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ – Σενάρια για αεροπειρατία στο μοιραίο Βoeing

Κηλίδες καυσίμων που εκτείνονται σε μια περιοχή περίπου 12 ναυτικών μιλίων εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, ένδειξη ότι το Boeing συνετρίβη στη θάλασσα.

Ειδικότερα, αεροσκάφος του βιετναμέζικου Ναυτικού ανακάλυψε μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα περίπου 20 χιλιομέτρων. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς», αναφέρει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ, Lai Xuan Thanh. Ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει αν η κηλίδα ήταν πιο κοντά στην πλευρά της Μαλαισίας ή του Βιετνάμ, από την είσοδο στον κόλπο της Ταϊλάνδης.

Οι τελευταίες συντεταγμένες δείχνουν ότι ήταν κοντά στο μέσο των δύο χωρών, όταν το αεροπλάνο φαίνεται να ήταν σε σταθερή πτήση σε ύψος 35.000 ποδών.

Θρίλερ με κλεμμένα διαβατήρια

Σενάρια περί ενδεχόμενης αεροπειρατείας πυροδοτεί η είδηση ότι τουλάχιστον δύο εκ των επιβατών στην πτήση της Malaysian ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.
Αυτή την ώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι δύο επιβάτες, ένας εκ των οποίων ταξίδευε με ιταλικό και ακόμη ένας που είχε επιβιβαστεί με αυστριακό διαβατήριο, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και συνεπώς η ταυτότητά τους αυτή την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας εκ των 227 επιβαινόντων στην μοιραία πτήση MH370 της Malaysian Airlines, ταξίδευε με κλεμμένο αυστριακό διαβατήριο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 37χρονος Ιταλός Λουίτζι Μαράλντι, ακόμη ένας εκ των υποτιθέμενων επιβατών στην μοιραία πτήση, δεν πέταξε ποτέ με το Boeing 777-200. Ο Μαράλντι που κατάγεται από την πόλη της Τσεζένα, επικοινώνησε με τους συγγενείς του και τους είπε: «Είμαι ζωντανός, είμαι στην Ταϊλάνδη!». Το όνομα του 37χρονου Μαράλντι ήταν στην λίστα με τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 που έδωσε στη δημοσιότητα η Malaysian Airlines. Ωστόσο ο ίδιος αλλά και οι ιταλικές αρχές, όπως μεταδίδεται από το πρακτορειο ειδήσεων ANSA, δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο μοιραίο Boeing. Η ταυτότητα του ανθρώπου που ταξίδευε με το κλεμμένο διαβατήριο του Ιταλού Λουίτζι Μαράλντι είναι άγνωστη, το γεγονός ωστόσο δημιουργεί ερωτήματα και γεννά υποψίες.

Ο Μαράλντι είχε δηλώσει την κλοπή του διαβατηρίου του την 1η Αυγούστου του 2013.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είναι αρκετοί οι επιβάτες που φαίνεται ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια…

πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest