Ποιο είναι το καταδρομικό “Varyag” που στέλνει ως ενίσχυση η Ρωσία στην Συρία [βίντεο]

Στη Συρία θα μεταφερθεί το ρωσικό καταδρομικό «Varyag», το οποίο συμμετέχει στην κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας – Ινδίας, δήλωσε σε συνέντευξη στο ΤΑSS μια πηγή που ενδεχομένως θα συμμετέχει στην άσκηση.
Η ναυτική άσκηση Ίντρα ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Προς το παρόν η προπαρασκευαστική φάση της άσκησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί .
Η ενεργή φάση στον Κόλπο της Βεγγάλης θα πραγματοποιηθεί στις 10 έως 12 Δεκεμβρίου. Επιπλέον θα υπάρξουν και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, ενώ τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τις ικανότητες στην απελευθέρωση πλοίου μετά από κατάληψη υποθετικών τρομοκρατών. Ελικόπτερα θα πραγματοποιήσουν παράλληλα ομαδικές επιθέσεις στο πλοίο.
Οι διαστάσεις του είναι 186,4×21,5×8,4m και το πλήρες εκτόπισμά του 12.500 τόννοι. Οι 4 αεριοστρόβιλοι (COGOG) κινητήρες του, του επιτρέπουν να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων. Το πλήρωμά του αποτελείται από 480 άτομα.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά  των δεκαέξι πυραύλων επιφανείας – επιφανείας SS-N-12 Sandbox είναι τοποθετημένα σε δύο σειρές κατά μήκος και των δύο πλευρών της υπερκατασκευής, δίνοντας έτσι μια τρομερή δύναμη πυρός και κάνοντας επίσης αυτή την κλάση εύκολη στην αναγνώριση της.
Στον οπλισμό συμπεριλαμβάνονται οχτώ σιλό αντιαεροπορικών πυραύλων επιφανείας – αέρος SA-N-6 (οχτώ πύραυλοι σε κάθε σιλό) τουσσυτήματος S-300F τα οποία είναι τοποθετημένα μεταξύ των εξαγωγών καυσίμων και του υποστέγου του ελικοπτέρου.
Βρίσκονται εντός κάθετων σωλήνων εκτόξευσης, αυτοί οι πύραυλοι προορίζονται για την δημιουργία και ύπαρξη μίας ομάδας μάχης ικανή να αμυνθεί εναντίον των αεροπλανοφόρων ή αεροσκαφών που θα επιχειρούν από επίγεια αεροδρόμια με πυραύλους αέρος – επιφανείας. Διαθέτει επίσης και τα δίδυμα σιλό SA-N-4 που είναι τοποθετημένα σε κάθε πλευρά στις πόρτες του υποστέγου.
Το Καταδρομικό Κατευθυνόμενων Πυραύλων «Moskva» κλάσης Slava διαθέτει ανθυποβρυχιακά όπλα, σταθερούς τορπιλοσωλήνες των 533 χιλ τοποθετημένους πίσω από το υπόστεγο σε κάθε πλευρά του σκάφους δίπλα στο υπόστεγο του ελικοπτέρου και δύο δωδεκαπλους εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών πυραύλων RBU-6000 μπροστά στη γέφυρα.
Το υπερυψωμένο τμήμα του καταστρώματος στη πρύμνη επιτρέπει την χρήση ενός ελικοπτέρου Ka-27. O οπλισμός των πυροβόλων συμπεριλαμβάνει έξι CIWS Gatling των 30χιλ, δύο μπροστά από την γέφυρα και δύο σε κάθε πλευρά της υπερκατασκευής ακριβώς μπροστά από τα φουγάρα. Το κυρίως όπλο αποτελείται από ενα δίδυμο πυροβόλο 130 χιλιοστών τοποθετημένο στο έμπροσθεν διαμέρισμα του πλοίου.

Pin It on Pinterest

Share This