Τι δεν πάει καλά με την Ρωσική πολεμική μηχανή – Που είναι τα σύγχρονα όπλα της Ρωσίας;

Πολλές απορίες προκαλούν τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο για την ικανότητα των Ρωσικών όπλων απέναντι σε υποδεέστερη τεχνολογία οπλικών συστημάτων της Ουκρανίας.

Τα Ρωσικά άρματα καταστρέφονται σωρηδόν στην Ουκρανία λες και η Ρωσία έχει βαλθεί να τα ξεφορτωθεί σε έναν πόλεμο που έμοιαζε παιχνιδάκι και κατέληξε Γολγοθάς. Το ίδιο σκηνικό βλέπουμε και στην αεροπορία της Ρωσίας με τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα της να πέφτουν σαν μύγες απο αεράμυνα ελλιπέστατη και παλιάς τεχνολογίας.

Εύλογα γεννούνται πολλά ερωτηματικά για το τι δεν πάει καλά με την Ρωσική τεχνολογία αλλά και τον σχεδιασμό αυτής της μάχης, αφού πολλά οχήματα κόλλησαν στις λάσπες, άλλα εγκαταλείφθηκαν και άλλα έγιναν στάχτη.

Δυστυχώς τα άρματα της Ρωσίας που στάλθηκαν στην μάχη φαίνεται πως δεν είχαν σύστημα αυτοπροστασίας απο αντιαρματικά όπλα με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολος στόχος ακόμα και αντιαρματικών όπλων παλιάς γενιάς. Ενώ πολύ συχνά είδαμε άρματα στην μάχη να κινούνται σε αστικό περιβάλλον χωρίς κάλυψη απο το πεζικό των πλευρικών τους σημείων με αποτέλεσμα να εξολοθρεύονται με ευκολία .

Δείτε πως καταστράφηκε μια ολόκληρη φάλαγγα Ρωσικών αρμάτων στην Ουκρανία απο λάθη τακτικής και έλλειψη συστήματος αυτοπροστασίας:

Ακόμα και τα παμπάλαια RPG που έστειλε η Ελλάδα σε αυτή την μάχη μπορούν να καταστρέψουν με ευκολία τα Ρωσικά τανκς και όχι μόνο.

Την είχαν πάθει και οι Τούρκοι

Ένα αντίστοιχο μάθημα πήρε και η Τουρκία στην Συρία όταν τα Leopard 2 που έστειλε, τα έστειλαν οι τζιχαντιστές εύκολα στο καλάθι των αχρήστων.

Βέβαια η Τουρκία πήρε το μάθημα της και άρχισε την εγκατάσταση ενεργού συστήματος αυτοπροστασίας και ενίσχυση της πλευρικής θωράκισης. Αντίστοιχη κίνηση όφειλε να κάνει και η Ελλάδα, γιατί καλό τανκ είναι μόνο αυτό που επιβιώνει σε μια επίθεση.

Που είναι όμως το σύγχρονο υπερ-τανκ Armata της Ρωσίας ;

O Πούτιν σε αυτή την μάχη δεν φαίνεται να έχει διαθέσει σύγχρονα τανκ τελευταίας τεχνολογίας με υψηλά συστήματα αυτοπροστασίας και φυσικά καλύτερη απόδοση (τουλάχιστον στα χαρτιά γιατί στην πράξη δεν έχει δοκιμαστεί σε μάχη) .

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Ρωσία δεν θέλει να εκθέσει τα σύγχρονα άρματα σε μια τέτοια μάχη γιατί αν δεν αποδώσουν καλά θα χάσουν εκατομμύρια σε πωλήσεις και θα εκτεθεί η Ρωσική τεχνολογία. Ενας άλλος λόγος είναι πως η Δύση θα επεδίωκε να πάρει ένα τέτοιο λάφυρο για να μελετήσει την Ρωσική τεχνολογία.

Ποια χώρα θα ήθελε να προμηθευτεί τα τανκς που βλέπουμε στα βίντεο να καταστρέφονται με τόση ευκολία;

Στις αεροπορικές επιθέσεις απο την άλλη βλέπουμε μέχρι στιγμής να απουσιάζουν τα σύγχρονα SU-35 και SU-57 που είναι απο τα κορυφαία οπλικά συστήματα της Ρωσίας. Πιθανόν οι ίδιοι λόγοι να ισχύουν και για αυτά.

Φανταστείτε το ενδεχόμενο η πεπαλαιωμένη αεράμυνα της Ουκρανίας να καταρρίπτει SU-35 και όλος ο πλανήτης να το παρακολουθεί, όπως γίνεται τώρα με τα Mig και τα προγενέστερα Sukhoi. Θα ήταν απόλυτη καταστροφή για τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων απο την Ρωσία σε άλλες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This