Τη χρηματοδότηση των μελετών για την περιμετρική οδό και τη μεσογειακή χάραξη, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες, περιόδευσαν το πρωί (Τρίτη) σε όλα τα εκκρεμή οδικά, λιμενικά και κτηριακά έργα.

Συνοδεύονταν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Βασίλη Καραγιάννη, το Γιάννη Βασιλικό, στενό συνεργάτη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, την αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Βασιλική Ξεπαπαδάκη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου Μιχάλη Χριστοδούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Καθορίστηκε κοινό πεδίο δράσης μεταξύ των δύο υπουργείων και του Δήμου Ρόδου, τόσο για τη χρηματοδότηση των μελετών που δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια όσο και για την άρση αγκυλώσεων για την υλοποίησή τους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, στις δηλώσεις του στη συνέχεια ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των μελετών τόσο της περιμετρικής οδού όσο και της μεσογειακής χάραξης, δύο κομβικών έργων για το νησί της Ρόδου ώστε να υπάρξει σύνδεση του αεροδρομίου με το λιμάνι και κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς, η αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης στο νησί άπαξ δια παντός, με την κατασκευή και ολοκλήρωση των δικτύων ύδρευσης και συμφωνήθηκε επιπρόσθετα η δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν την τμηματική υλοποίηση του εγκεκριμένου master plan, για τη λιμενική ζώνη και τη χρηματοδότηση του αγωγού από διυλιστήρια προς Κάλαθο και Νότια Ρόδο, προϋπολογισμού 3,112,000,00ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το Σεπτέμβριο.

Η συνεργασία των Υπουργείων με το Δήμο Ρόδου και το Δήμαρχο, θα συνεχίσει να είναι συστηματική για την επίλυση χρόνιων αγκυλώσεων οι οποίες λόγω και της οικονομικής στενότητας έχουν παγώσει τη δημιουργία μεγάλων έργων υποδομής.

Pin It on Pinterest

Share This