Με πέντε νέα απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας και μηχανάκια ενισχύθηκε ο «στόλος» του Δήμου Ρόδου

Με την προμήθεια πέντε καινούργιων απορριμματοφόρων τελευταίας τεχνολογίας και έξι δίκυκλων μοτοποδηλάτων, ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος του συνολικού σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής, που ενέκρινε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και ανέλαβε να υλοποιήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας (Τροχαίου Υλικού), για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου, την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας προς τον πολίτη, αλλά και των συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων.

Τα νέα οχήματα παρέλαβε την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 στην Πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κου Μιχάλη Παλαιολόγου και του Εντεταλμένου Συμβούλου του τμήματος Τροχαίου Υλικού κου Μιχάλη Σταυρή. Διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, έχουν χωρητικότητα 16 κυβικών μέτρων, είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, καίνε λιγότερο καύσιμο και έχουν περιορισμένα έξοδα συντήρησης.

Η αγορά των νέων οχημάτων ολοκληρώθηκε με τη διαδικασία του Leasing, που κρίθηκε άκρως απαραίτητη, καθώς ο παλαιωμένος στόλος, παρουσίαζε συνεχόμενες βλάβες, και «αδυνατούσε» ν΄ ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάζει το νησί. Με την ίδια διαδικασία αποκτήθηκαν έξι δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους επόπτες καθαριότητας, για να μεριμνούν για την κανονική διενέργεια της καθαριότητας στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κος Χατζηδιάκος, επόμενος στόχος της δημοτικής Αρχής είναι χαρακτηρισμός του Δήμου Ρόδου ως «Πράσινος Δήμος». Συγκεκριμένα τόνισε: «Το στοίχημα που είχαμε βάλει, για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, και τον εκσυγχρονισμό του συνόλου της Καθαριότητα του Δήμου μας, το κερδίζουμε».

Ακόμη ο κος Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε στην ανάγκη και την προσπάθεια του δήμου Ρόδου να καλλιεργήσει κουλτούρα που να προάγει την Ανακύκλωση, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου , η ανακύκλωση θα είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας, αφού 1500 νέοι μπλε κάδοι , θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία και περιοχές του νησιού.

Pin It on Pinterest

Share This