Η Νίσυρος προσάρτησε το ανατολικό τμήμα της νησίδας Γυαλί

Ιστορική ήταν η περασμένη Παρασκευή για την Νίσυρο. Αιτία η μεταφορά του ανατολικού τμήματος της νησίδας Γυαλιού στο Δήμο Νισύρου, από το Δημόσιο.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Δήμου, στην ολομέλεια της Ελληνικής βουλής ψηφίστηκε ο νόμος «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας ΕΕ2016/881 και άλλες διατάξεις», όπου στο μέρος 1ο Άρθρο 26, παραχωρήσεις Δημοσίων ακινήτων, παράγραφος 4, γίνεται η παραχώρηση του Ανατολικού τμήματος του Γυαλιού στο Δημο Νισύρου.

Η…«προσάρτηση» έγινε με βάση τα όσα αναφέρονται στην παράγραφο 4 όπου τονίζεται ακριβώς: «Παραχωρείται χωρίς αντάλαγμα στον Δήμο Νισύρου Νομού Δωδεκανήσου η κυριότητα του Δημοσίου ακινήτου με ΑΒΚ8, Γενικού Βιβλίου καταγραφής του Αυτοτελούς Γραφείου ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (νησίδα Γυαλί), Ανατολικό τμήμα (με στοιχείο Α΄) με τα συστατικά και τα παραρτήματα του, όπως αυτό εμφαίνεται στο συννημένο στο παρόν τοπογραφικό διάγραμμα (παράρτημα IV), για την ενίσχηση της οικονομικής ζωής και την ανάπτυξη του Ακριτικού Δήμου»

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος της Νισύρου, η νησίδα Γυαλί «μετά από παραλείψεις της δεκαετίας του 50, ενεγράφει στο Δημόσιο αντί να εγγραφεί στην τότε κοινότητα του Εμπορειού Νισύρου όπως συνέβη με το Δυτικό τμήμα του νησιού με ελαφρόπετρα που ενεγράφει στον Δήμο Μανδρακίου Νισύρου  μετά από τις άοκνες προσπάθειες του αείμνηστου Δημάρχου Γεωργίου Γιαλούρη. Έκτοτε παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες διαφόρων Δημοτικών Αρχών δεν κατέστη δυνατό να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έπρεπε να περάσουν έξι δεκαετίες για να φθάσουμε στη σημερινή μέρα».

Ο δήμος στην ίδια ανακοίνωση ευχαριστεί κυβερνητικούς παράγοντες για την απόφαση που πλέον κάνει την νησίδα Γυαλί να ανήκει ολόκληρη στη Νίσυρο.

Καταλήγει δε τονίζοντας πως «Η προσάρτηση του Ανατολικού τμήματος του Γυαλιού στη Νίσυρο, πέραν της αποκατάστασης της τάξης των πραγμάτων θα επιφέρει στον Δήμο μας ένα μεγάλο οικονομικό όφελος».

 

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This