“Το Τάμα” ο πρώτος αγώνος του Ιστιοπλοϊκού Πρωταθλήματος του ΑΣΙΑΘΡ

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2014 του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Ο πρώτος αγώνας έχει προορισμό τον Πανορμίτη. Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα “ΤΟ ΤΑΜΑ”, κατά τον οποίο τα σκάφη εκκινούν το πρωί του Σαββάτου από τη Ρόδο και ταξιδεύουν τερματίζοντας στην είσοδο του όρμου του Πανορμίτη, εκτελώντας το πρώτο σκέλος του αγώνα. Την Κυριακή το πρωί, μετά τον εκκλησιασμό, στην προβλήτα που βρίσκεται μπροστά από την Ιερά Μονή του Πανορμίτη πραγματοποιείται ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός των σκαφών. Στη συνέχεια τα σκάφη εκκινούν από τον Πανορμίτη και επιστρέφουν στην Ρόδο εκτελώντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Το εφετινό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει συνολικά 6 αγώνες, μεταξύ αυτών και τους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες Rodos Cup 2014, Channel Reggattta 2014 και Aegean Regatta 2014. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει επίσης και τους διήμερους αγώνες ΤΑΜΑ, ΣΥΜΗ και ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ.

Στα πλαίσια του αγώνα ΤΟ ΤΑΜΑ, την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 22:00 θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών στο γραφείο του ΑΣΙΑΘΡ στην Μαρίνα Μαντρακίου, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα. Επίσης θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στο φετινό Πρωτάθλημα.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

Pin It on Pinterest