Συνταξιούχοι Δημοσίου Δωδ/σου: Υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά

Συνάδελφοι συνταξιούχοι του Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου,

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά. Η πανδημία του κορονοιού έφερε μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητά μας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα προστασίας είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον φονικό ιό. Αισιοδοξούμε όμως πως γρήγορα θα έρθει ο καιρός που θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί.

Σε ότι αφορά στα αναδρομικά, η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση, τα κατέβαλε με την σύνταξη του Νοέμβρη κουτσουρεμένα χωρίς την καταβολή δώρων και επικουρικών παρά μόνο των κύριων συντάξεων και μόνο για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάΐος 2016).

Στο Δημόσιο δόθηκε το ποσό των περικοπών των κύριων συντάξεων, ποσόν που αφορά μόνο τον νόμο 4093/2012 χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αντί για 11 μήνες έχει εκδικάσει αναδρομικά 42 μηνών και χωρίς να ληφθούν υπόψη και οι περικοπές που έγιναν με τον νόμο 4051/2012.

Πολλοί συνταξιούχοι δεν πήραν αναδρομικά και άλλοι διαπίστωσαν λάθη στα ποσά που τους καταβλήθηκαν ή πήραν αναδρομικά βάσει της προσωπικής σύνταξης που έπαιρναν κατά το διάστημα του 11μήνου.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο eΕΦΚΑ συγκεντρώνει στοιχεία για αυτές τις περιπτώσεις και ως το τέλος του Νοέμβρη, με την σύνταξη του Δεκέμβρη, πιστεύουμε ότι αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά τους.

Ως τότε οι ανωτέρω συνταξιούχοι να φροντίσουν να ανατρέξουν στα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Πληρωμής Σύνταξης, και να δουν τα ποσά των μειώσεων που τους έγιναν σύμφωνα με τον νόμου Ν. 4093/2012 για να διαπιστώσουν αν το ποσό που τους καταβλήθηκε είναι το σωστό. (Ποσό Χ 11μήνες-4% για 7 μήνες και 6% για 5 μήνες για την υγειονομική περίθαλψη).

Για όσους έχει γίνει λάθος και το ποσό που τους καταβλήθηκε δεν ανταποκρίνεται στην παρακράτηση του νόμου 4093/2012 τότε:

Α) Μπαίνουν στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ με τους κωδικούς που έχουν για το TAXIS, στην συνέχεια στην εφαρμογή «Αίτηση Θεραπείας» και υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά

Β) Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλλουν ταχυδρομικά την «Αίτηση Θεραπείας» προς τον eEΦΚΑ, στο Τμήμα Απόδοσης Συντάξεων Δημοσίου, (Κάνιγγος 29, Αθήνα), με συστημένη επιστολή

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Η ΠΟΠΣ προτείνει 4 υποδείγματα αιτήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ από τους συνταξιούχους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Διευκρινίζεται ότι μπορεί να κάνει χρήση όποιος θέλει και εφόσον κρίνει αναγκαίο ότι εμπίπτει η περίπτωσή του στην αντίστοιχη αίτηση. Η ενέργειά αυτή δεν είναι υποχρεωτική αλλά επιβοηθητική για όσους το επιθυμούν. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα Γραφεία της ΠΟΠΣ (καθημερινά εκτός Παρασκευής). Οι παρακάτω αιτήσεις μπορούν να σταλούν με συστημένη επιστολή στις αντίστοιχες διευθύνσεις ή ηλεκτρονικά.

Σας ενημερώνουμε ότι τα υποδείγματα των αιτήσεων για τα αναδρομικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΠΣ (www.pops.com.gr). Από εκεί μπορεί όποιος θέλει να τις «κατεβάσει» και να τις εκτυπώσει.

ΑΙΤΗΣΗ 1 (ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ)

Προς Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ),Φιλελλήνων 13-15,Αθήνα, Τ.Κ 10557, email : info@eteaep.gov.gr

ΑΙΤΗΣΗ 2 (ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ)

Προς e- ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης),Κάνιγγος 29, Αθήνα, Τ.Κ. 10682, email : gd.sintaxeondt@efka.gov.gr

ΑΙΤΗΣΗ 3 (ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ Ή ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ)

Προς e- ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης),Κάνιγγος 29, Αθήνα, Τ.Κ. 10682, email : gd.sintaxeondt@efka.gov.gr

ΑΙΤΗΣΗ 4 (ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ)

Προς Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ),Λυκούργου 12, Τ.Κ. 105 51, Αθήνα, email : grammateia@mtpy.gr

Αγαπητά μας μέλη, σας παρακαλούμε, να διαβάσετε προσεκτικά την ενημέρωση και συμπληρώστε την αίτηση Επικουρικής και Μετοχικού και κατά περίπτωση την αίτηση την Διορθωτική και την αίτηση της Προσωρινής σύνταξης.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Pin It on Pinterest