Στους δρόμους με δράσεις το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου του ΚΚΕ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, από τη Δευτέρα 23/11/2020 έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις/εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες για το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Το εν λόγο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Την κατάργηση της 8ωρης ημερήσιας εργασίας και την αύξησή της στις 10 ώρες
  • Αυξάνει το πλήθος των «νόμιμων» υπερωριών
  • Αυξάνεται ο αριθμός του προσωπικού «ασφαλείας». Ακόμη και σε περίπτωση απεργίας θα εργάζεται έως και το 40% του προσωπικού
  • Ανοίγει τα φτερά για ένταση των απεργοσπαστικών μηχανισμών.

Ταυτόχρονα το Σωματείο μας στις παρεμβάσεις του, αναδεικνύει τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Σύστημα Υγείας και πως η κυβέρνηση δεν έκανε σχεδόν τίποτα στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο lock-down για να ενισχύσει το ΕΣΥ, παρά τις προειδοποιήσεις εργατικών σωματίων και υγειονομικών. Βλέπουμε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο οι ΜΕΘ να έχουν φτάσει στα όρια χωρητικότητάς τους, κλινικές σε νοσοκομεία να κλείνουν, υγειονομικοί να κάνουν εφημερία στην εφημερία.

Για όλα αυτά καθώς και άλλα ζητήματα που αποτυπώνονται σε κάθε ένα χώρο ξεχωριστά αξιοποιήσαμε τη σημερινή μέρα, που σε άλλες περιοχές Εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες καλούσαν σε απεργία, ως μέρα δράσης αφού τόσο οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ αλλά και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου δεν πήραν τέτοια απόφαση. Τους καλούμε να αφήσουν κατά μέρους τις διάφορες αγκυλώσεις. Να σχεδιάσουν κινητοποιήσεις. Καλές οι επιστολές και τα e-mail, αλλά για να παρθούν μέτρα από τους κυβερνώντες πρέπει να δουν όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο. Το εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί και να διεκδικήσει και να πειθαρχήσει στα μέτρα διασφάλισης της υγείας μας.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!