Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την Elite τσιμεντούπολη στην Μαρίνα της Ρόδου – Αφωνία Κολιάδη και ξένα συμφέροντα

Αυξάνονται ολοένα οι αντιδράσεις για την κατασκευή των μεγάλων διαστάσεων κτηρίων που πρόκειται να χτιστούν προεκτείνοντας την νέα Μαρίνα προς τα Σφαγεία.

Να σημειώσουμε πως οι αντιδράσεις εστιάζονται κυρίως στην περίεργη αλλαγή των όρων δόμησης που έγιναν αιφνιδίως με ΦΕΚ στις 31/12/2023. Εν μια νυκτί οι όροι δόμησης άλλαξαν και γιγάντωσαν το έργο σε ύψος και πλάτος πολύ μεγαλύτερο απο τα υπόλοιπα κτήρια της περιοχής αλλά και το μνημείο της Μεσαιωνικής Πόλης.

Η επιτρεπόμενη κάλυψη αυξάνεται από 22.745 σε 35.445 τ.μ. μειώνοντας δραστικά τους ελεύθερους χώρους, η δόμηση  υπερδιπλασιάζεται από 37.088 τ.μ. σε 87672 τ.μ.   και το επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων από 11 μέτρα αυξάνεται  σε 28 μέτρα.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί οτι το τμήμα αυτό δεν θα είναι προσπελάσιμο για τους πολίτες της Ρόδου που δεν θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση για να μην ενοχλούνται οι πελάτες. Επι της ουσίας οι κάτοικοι του νησιού γίνονται ξένοι στον τόπο τους.

Χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν τα παλαιά κτήρια της περιοχής, κάτοικοι αλλά και τουρίστες θα συνεχίσουν να βλέπουν τα ερειπωμένα και αφημένα στην τύχη τους κτήρια και την ίδια ώρα δεν θα μπορούν να δουν ούτε την θάλασσα απο τα υπέρογκα κτήρια και τις πολυτελείς βίλες .

Να σημειώσουμε πως τόσο η Νέα Μαρίνα όσο και νέα επένδυση ανήκει σε fund Αμερικανικών συμφερόντων και εδώ προκύπτει το ερώτημα πως ένα λιμάνι που δημιουργείται σε ακριτική περιοχή καταλήγει σε χέρια τρίτων.

Αντιστοίχως τα έσοδα απο την επένδυση θα φεύγουν εκτός του τόπου και της χώρας για να οδηγηθούν στο fund που χρηματοδοτεί το όλο πρότζεκτ.

Για το θέμα που τόσο πολύ απασχολεί την Ροδιακή κοινωνία υπάρχει ολική αφωνία απο την Δημοτική Αρχή που είναι συμβαλλόμενη στο έργο.

Ενώ προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων των εκπροσώπων της Ροδιακής κοινωνίας καθώς ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών Κ.Χαλκιάς είναι και νομικός σύμβουλος στις Μαρίνες Ρόδου !

Σημειώνουμε δε πως όταν το νέο ΦΕΚ πέρασε απο το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως κατέγραψαν και στα πρακτικά της συνεδρίασης, ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ.Χαλκιάς έφυγε αιφνιδίως απο την αίθουσα και επανήλθε αμέσως μετά.

Ήδη οι αντιδράσεις στο νησί ειναι πολλές απο φορείς, πολιτικούς, πολίτες, αρχιτέκτονες κοκ. Αντίδραση δεν είχαμε μέχρι στιγμής απο την νέα Δημοτική Αρχή που εκλέχθηκε για να προασπίσει τα συμφέροντα του τόπου και όχι για να βρίσκεται σε αφωνία.

Pin It on Pinterest