ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ! Οι γιατροί θα ‘αφυπνίσουν’ σταδιακά τον Μ.Σουμάχερ

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe οι θεράποντες ιατροί του Μίκαελ Σουμάχερ στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, αποφάσισαν να επιχειρήσουν τη σταδιακή ‘αφύπνισή’ του, μια πρώτη φάση δηλαδή στην επίπονη και εξαιρετικά κρίσιμη διαδικασία της εξόδου του από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Πρόκειται για μια αργή βαθμιαία φάση ανάκαμψης που προσωρινά έχει περιοριστεί σε κάποια πρώτα τεστ σωματικών αντιδράσεων, ακούσιων μεν, στα οποία όμως ο θρύλος της Φόρμουλα Ένα δείχνει να ανταποκρίνεται μερικώς.

Στην L’Equipe μίλησε σήμερα ένας ειδικός σε τέτοια τραύματα, ο πρώην επικεφαλής του νευρολογικού τμήματος του νοσοκομείου Φος, Ζαν-Λουκ Τρουέγ, ο οποίος δήλωσε πως η έναρξη της διαδικασίας αφύπνισης του Σουμάχερ είναι μια ‘λογική’ εξέλιξη, καθώς, όπως δήλωσε, ‘οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα είναι το μάξιμουμ χρονικό διάστημα για το επόμενο βήμα της αφύπνισης’.

Διευκρίνισε πάντως πως σε αυτή τη φάση που η καταστολή του οργανισμού μειώνεται, το σημαντικότερο είναι να ανταποκριθεί ο ασθενής σε βασικές εντολές όπως: “άνοιξε τα μάτια”, “κλείσε τα μάτια”, “άνοιξε το στόμα”, “κούνησε το χέρι σου”. Ο μεσιέ Τρουέγ δηλώνει πως ο Σουμάχερ ανταποκρίνεται σε αυτές τις εντολές!

Παρ’ όλ’ αυτά, ο καθηγητής σημειώνει πως παρά τις θετικές ενδείξεις, ο Σουμάχερ δεν έχει ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση. Όπως ξεκαθάρισε: “οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης μετά τον λήθαργο”. Και ως προς την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Γερμανού άσου ο Γάλλος καθηγητής εμφανίστηκε συγκρατημένος, λέγοντας πως “είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του κεφαλιού”…

Πηγή : protothema

Pin It on Pinterest