4ωρη στάση εργασίας το Σάββατο απο τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Η Διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ» μετά από διαπραγματεύσεις με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου και με τον Πανδωδεκανησιακό Σύλλογο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, προκειμένου να υπογραφεί τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας, το Σάββατο, 20 Σεπτέμβρη 2014, από τις 7 πμ έως τις 11.00 π.μ.
Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και με βάσει το άρθρο 20 παρ. 2 του Ν. 1264/1982, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας των μελών που ανήκουν στη δύναμη του Σωματείου, με σκοπό την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων έτους 2014 – 2015, με το περιεχόμενο που έχει ήδη γνωστοποιηθεί στις παραπάνω εργοδοτικές οργανώσεις. Στην πρόταση της Διοίκησης του Σωματείου περιλαμβάνονται ζητήματα όπως : ο βασικός μισθός για δεκάωρη απασχόληση, οι αποδοχές της νυχτερινής εργασίας, της υπερωριακής απασχόλησης, η εργασία τις Κυριακές και τις Αργίες, τα ρεπό κλπ.
Η Διοίκηση προειδοποιεί ότι, αν δεν σημειωθεί σημαντική πρόοδος για την επίλυση – ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οργάνων του σωματείου και σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία.
Τέλος καλεί όλα τα μέλη της να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20/ 09/ 2014, ώρα 8 πμ έξω από το Ε.Κ.Ρ., Στ. Καζούλη 30.

Pin It on Pinterest