Γερμανός κυνηγός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα στην Αφρική! [φωτο]

Τρεις μήνες μετά το φόνο του λιονταριού Σεσίλ, που προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο, κυνηγός πλήρωσε για να σκοτώσει ελέφαντα με χαυλιόδοντες βάρους 55 κιλών στη Ζιμπάμπουε.

Ο ελέφαντας πιστεύεται πως είναι ο μεγαλύτερος που έχει εξολοθρευτεί ποτέ στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou στη νοτιοανατολική Ζιμπάμπουε.

Οι χαυλιόδοντες του τεράστιου ζώου ζύγιζαν 55 κιλά και ήταν τόσο μεγάλοι που σέρνοντας στο έδαφος, σύμφωνα με τον Johnny Rodriguesμ πρόεδρο της Zimbabwe Conservation Task Force.

Ο κυνηγός πιστεύεται πως ήταν Γερμανός και πως πλήρωσε 60.000 δολάρια για να του δοθεί η άδεια να πυροβολήσει τον ελέφαντα στο πλαίσιο οργανωμένου κυνηγιού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Είχε τη βοήθεια έμπειρου κυνηγού ο οποίος ήταν ο οδηγός του στο κυνήγι διάρκειας 21 ημερών.

Η ταυτότητα του ελέφαντα παραμένει άγνωστη αλλά πιστεύεται πως διένυε την πέμπτη 10ετία της ζωής του και δεν είχε εντοπιστεί στο πάρκο πριν σκοτωθεί.

Φωτογραφίες του νεκρού ελέφαντα κυκλοφόρησαν στα social media προκαλώντας επαίνους από χρήστες- οπαδούς του κυνηγιού και οργή από όσους διαφωνούν με την πρακτική αυτή.

Ο Rodrigues επιβεβαίωσε τον θάνατο του ελέφαντα και εκτίμησε πως είχε έρθει από το πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής, κάτι ωστόσο που εκπρόσωπος του πάρκου διέψευσε.

«Το πιο απογοητευτικό είναι πως όταν ένας ντόπιος σκοτώνει ένα ζώο για να φάει η οικογένειά του καταδικάζεται σε φυλάκιση από 5 έως 15 χρόνια. Όταν όμως ένας πλούσιος ξένος έρχεται εδώ και σκοτώνει ένα ζώο, τη γλιτώνει. Τι μήνυμα δίνουμε στον κόσμο;», διερωτήθηκε.

elefamasdn4elefamasdn3elefamasdn2elefamasdn5

 

Pin It on Pinterest

Share This