Προσοχή στα ζώα σας το βράδυ της Ανάστασης

Πολλά ζώα χάνονται ακριβώς το Σάββατο της Ανάστασης, τρομαγμένα από τους δυνατούς ήχους! Μερικές συμβουλές πρόληψης,από το adespoto.gr,  για να μην χάσετε το ζωάκι σας αυτές τις γιορτινές μέρες.
* Πριν την Ανάσταση βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι μέσα στο σπίτι και κατά προτίμηση σε ένα δωμάτιο. Το ίδιο και αν έχετε γάτα. Κλείστε τα παντζούρια και τα παράθυρα καλά για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους θορύβους που θα ακουστούν. Αν λείψετε από το σπίτι ώστε να είστε στην εκκλησία, φροντίστε από πριν να έχετε βάλει το ζώο στο σπίτι και να είναι ήρεμο, ταϊσμένο και με ό,τι χρειάζεται.
*Μην αφήνετε το σκυλάκι σας στον κήπο ή σε μπαλκόνι, ακόμα και αν έχετε ειδικό χώρο (κλουβί) ή αν το έχετε δεμένο. Πολλά σκυλιά πάνω στον πανικό τους σκάβουν τρύπες, σπάνε την αλυσίδα και γενικώς το σκάνε με κάθε τρόπο, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος αυτο-τραυματισμού ή και πνιγμού.
*Βεβαιωθείτε ότι το ζώο σας έχει πάνω του ταυτότητα και όχι φθαρμένη, όπου αναγράφονται καθαρά τα τηλέφωνά σας.
*Σε καμία περίπτωση μην παίρνετε το ζώο σας μαζί στην εκκλησία/στο προαύλιο.
*Αν είστε σε χωριό ή κάποιο τόπο διακοπών όπου δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ζώου φροντίστε να μείνει ένα άτομο στο σπίτι μαζί με το ζώο.Ο πιο πρόθυμος και ο πιο κατάλληλος φυσικά πρέπει να είστε εσείς. Απαιτούν θυσίες τα ζωάκια μας.
*Μετά την Ανάσταση, επιστρέψετε άμεσα σπίτι για να ελέγξετε ότι όλα είναι καλά και αν έχετε κανονίσει να πάτε κάπου απλά αφήστε τα ζώα στο δωμάτιο να ηρεμήσουν. Να τα βγάλετε πλέον από το σπίτι την Κυριακή!

*Αν από λάθος χαθεί το ζώο σας, φροντίστε άμεσα να κάνετε τις απαραίτητες ενέργεις για να το βρείτε

Πηγή : adespoto.gr

Pin It on Pinterest