Περιοδεία της “Νησιωτικής Ανατροπής” στην Ιαλυσό

Την Ιαλυσό επισκέφτηκαν το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 ο Μιχάλης Κόκκινος, υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πληθώρα υποψηφίων με τη «Νησιωτική Ανατροπή». Σε συνάντηση τους στο χώρο των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού με το Γιάννη Κορωναίο, αντιδήμαρχο, το  Γιάννη Κουφό πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και την Νίκη Πατούνα τοπική σύμβουλο, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα της περιοχής σε πολύ ευχάριστο και συνεργατικό κλίμα. Μεταξύ άλλων ο κ. Κορωναίος  ζήτησε η νέα περιφερειακή αρχή να είναι δίπλα σε όλο το νησί και όχι μόνο στην πόλη της Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας θα υποβάλλει και σχετικό γραπτό υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ιαλυσό και που είναι αρκετά. Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη συνεργασίας του πρώτου και δεύτερου βαθμού για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι απαραίτητες υποδομές και έργα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι Σάρλης Ντίνος, Μαρία Αγγέλου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Κώστας Βάγγαλης, Γιάννης Ντελλάκης, Λευτέρης Γαλιάτσος, Πέτρος Σπανός, Αναστασία Διακοσταυριανού, Γιάννης Κουτσονούρης και Γιώργος Παπακαλοδούκας. Στη συνέχεια ακλούθησε περιήγηση στα καταστήματα της περιοχής όπου οι υποψήφιοι  συνομίλησαν με κατοίκους και επιχειρηματίες.

Αναλυτικά

Τα κυριότερα προβλήματα που συζητήθηκαν ήταν:

 1. Η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, αποκατάσταση των ήδη υπαρχουσών ζημιών και η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες της θεομηνίας του περασμένου Νοεμβρίου.

 2. Αποκατάσταση ζημιών που έχει υποστεί η περιοχή της Φιλερήμου και διενέργεια σχετικών εδαφολογικών ερευνών.

 3. Μελέτη χρηστικότητας της πλατείας Αποστολίδη και του ευρύτερου αστικού ιστού της Ιαλυσού προκειμένου να γίνει πιο χρηστικός και λειτουργικός, αφού στην σημερινή μορφή δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους στο βαθμό που θα έπρεπε.

 4. Δημιουργία χώρων στάθμευσης.

 5. Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων παραπλεύρως του νέου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής.

 6. Δημιουργία δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού και αποπληρωμή χρεών στους συνεργαζόμενους ιδιωτικούς.

 7. Επιδιόρθωση οδικού δικτύου στα προβληματικά σημεία που έχουν δημιουργηθεί μετά τις εργασίες για το αποχετευτικό.

 8. Δημιουργία κέντρου ιστιοσανίδας και ιστιοπλοΐας στην παραλία της Ιαλυσού.

 9. Κυκλοφοριακές παρέμβασης με τη δημιουργία κόμβων σε συγκεκριμένες περιοχές – καρμανιόλες.

 10. Έλεγχος λυμάτων αποχέτευσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθαρότητα των θαλάσσιων νερών.

 11. Τοποθέτηση φωτισμού και πεζοδρομίων σε περιοχές όπως η οδός Αρχιμήδη που αποτελούν περιπατητικές διαδρομές.

 12. Όπως και στην Κρεμαστή επείγουσα είναι η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών της Ιαλυσού.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχάλης Κόκκινος  δήλωσε:

«Αφορμή για την δική μου εμπλοκή στην πολιτική στάθηκε ο θυμός και η απογοήτευση μου για το γεγονός ότι  βρισκόμαστε στην εσχατιά της Ευρώπης και δεν μας δίνει κανείς σημασία ζώντας μια μιζέρια που δεν έχουμε επιλέξει και αναρωτήθηκα αν μπορώ να κάνω κάτι. Αν μπορώ να βελτιώσω τη ζωή μου και τη ζωή των άλλων και μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ζήσαμε όλοι τις ανάγκες της νησιωτικότητας της οποίας τη σημασία κανείς δεν αντιλαμβάνεται. Θα είμαι και θα είμαστε όλοι “γκαζωμένοι” μέχρι να πάρουμε πίσω ότι μας στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο μέχρι τις εκλογές. Αν κανείς θελήσει να κάνει τα μικροέργα που έχει ανάγκη η περιφέρεια μας χρειάζεται ένα χρονοδιάγραμμα 6 μηνών και σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνουν αν εκλεγούμε, όπως φαίνεται. Όλα αυτά δεν γίνονταν μέχρι σήμερα γιατί διαφωνούσαν για την ταμπέλα. Εμείς δεν θέλουμε ταμπέλες με τα ονόματα μας στα έργα. Ας βάλουν οι δήμαρχοι τα δικά τους. Θέλουμε να κάνουμε  το όνειρο μας πραγματικότητα, να κάνουμε τη Ρόδο και τις πόλεις της υπόλοιπης περιφέρειας σύγχρονες πόλεις διεθνούς βεληνεκούς. Όσο για τα σχόλια των κυρίων Μαχαιρίδη και Χατζημάρκου, μια παράταξη που κρύβεται πίσω από αυτή που βρίσκεται στην εξουσία που μας έχει βάλει σε αυτή τη μόνιμη μνημονιακή κατάσταση στα νησιά μας τι λέτε ότι θα προσπαθήσει να κάνει για τη νησιωτικότητα;»

Pin It on Pinterest