Δελτίο Τύπου για σύσκεψη ΠΑΜΕ Ρόδου

Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων, εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ, εκπροσώπων της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ του ΜΑΣ όπου και αποφασίστηκε δίμηνη δράση μέχρι την 1η Νοέμβρη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. Σταθμό σε αυτή την δίμηνη δράση θα αποτελέσει και το συλλαλητήριο με αφετηρία την Πλατεία του Αγ. Νικολάου στις 4 Οκτώβρη. Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ πρότεινε μια σειρά από δράσεις στην πορεία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα στοχεύουν στο φρενάρισμα του αντιλαϊκού κατήφορου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και ΕΕ και με στόχο την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την στήριξη των Ανέργων, οι οποίες και έγιναν δεκτές από τους παρευρισκόμενους και αναμένεται να εξειδικευτούν ακόμη περισσότερο στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελέυσειςτων Σωματείων.
Συγκεκριμένα τα Σωματεία Ιδ. Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Οικοδόμων ,ΠΕΤ-ΟΤΕ , Συνταξιούχων ΙΚΑ ,και οι Παρατάξεις ΔΑΣ Ξεν/λων, ΔΑΣ Οικοδόμων, ΔΑΣ Υπαλλήλων Δήμου -ΔΑΣ ΤΔΕ ΔΕΗ, ΣΥΕΤΕ,ΕΣΑΚ Καθηγητών και Αγωνιστική Συμπαράταξη των Δασκάλων και ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ καλούν το σύνολο της εργατικής τάξης , τους ανέργους , τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες στην Κατάρτιση και την Μαθητεία να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία των παραπάνω συλλαλητηρίων με μαζική συμμετοχή και στο συλλαλητήριο στη Ρόδο στις 04 Οκτώβρη και στο Πανελλαδικό στην Αθήνα στη 01 Νοέμβρη αλλά και των παρακάτω δράσεων.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Σωματεία στο νησί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να συνεδριάσουν τα Δ.Σ και να συγκληθούν Γ.Σ με στόχο την συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις και με στόχο την συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε :
1.Παρέμβαση στο Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο με υποβολή συγκεκριμένων διεκδικήσεων που αφορούν την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.
2.Παρέμβαση στη ΔΟΥ με διεκδίκηση να σηκώσουμε ανάστημα μπροστά στην αμείωτη φοροληστεία και την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια και με σύνθημα ‘’Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε’’.
3.Εκδήλωση με θέμα: Παιδικοί Σταθμοί και Προληπτικές Εξετάσεις.
4. Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ με την πάγια διεκδίκηση για στήριξη των Ανέργων για όλο τον χρόνο που διαρκεί η Ανεργία και όχι με τα ψίχουλα της τρίμηνης επιδότησης που από τι δείχνουν οι εξελίξεις ούτε και αυτή θα υπάρχει από το 2015.
6.Παρέμβαση στο ΙΚΑ με διεκδίκηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης όλων των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να στηριχθούν τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειες τους, των μαθητών των ΕΠΑΣ και ΟΑΕΔ, να καταργηθεί το Χαράτσι των 1 ευρώ σε κάθε συνταγογράφηση για αποκλειστικά Δωρεάν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία – Πρόνοια και Περίθαλψη χωρίς επιχειρηματική δράση ,κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια, και Ιατρικά πρωτόκολλα.
7. Συσκέψεις με τα Δ.Σ Σωματείων του νησιού ούτως ώστε να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία των παραπάνω δράσεων.
ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ

Pin It on Pinterest

Share This