Συνέντευξη με την συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αθανασία Κιφοκέρη

Γιατί ασχοληθήκατε με τη συγγραφή παιδικών ιστοριών;
Τα παιδιά είναι πραγματικά το μέλλον αυτού του κόσμου. Αν θέλει, λοιπόν, κάποιος να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο θα πρέπει να απευθυνθεί στα ίδια τα παιδιά διότι αν εμφυσήσουμε σε αυτά καλές ηθικές αξίες από τη μικρή κιόλας ηλικία τότε αυτές θα τα συντροφεύουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Όλα τα παιδικά βιβλία μου τα γράφω με μεγάλη αγάπη προς τα παιδιά και κύριος στόχος μου είναι να τους μεταδώσω ηθικά διδάγματα που θα τα βοηθήσουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από μια ωραία κι ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πείτε μας για ένα παιδικό βιβλίο που δεν έχετε γράψει εσείς και θα θέλατε να το είχατε γράψει.

Πολλά βιβλία όταν τα διαβάζω ζηλεύω που δεν τα έχω γράψει εγώ. Κι αυτή η ζήλια δεν είναι κακή, αλλά δημιουργική, γιατί με κάνει να προσπαθώ να γίνω καλύτερη. Ένας ήρωας που θα ήθελα να έχω δημιουργήσει εγώ είναι ο Καπτεν-Νέμο από τις 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Βερν.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ένας γονιός, για να αγαπήσει το παιδί του τα βιβλία;
1. Να τα αγαπάει και ο ίδιος, δηλαδή να είναι αναγνώστης
2. Να πηγαίνουν μαζί σε βιβλιοπωλεία και εκδηλώσεις
3. Να διαλέγουν τα καλύτερα βιβλία και να τα απολαμβάνουν ΜΑΖΙ
Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κριτήρια για να διαλέξουμε για τα παιδιά μας βιβλία;
1. Να έχουν κάτι να πουν στα παιδιά
2. Να έχουν αισθητική αξία
3. Να τους χαρίζουν λογοτεχνική απόλαυση

 

 01356(1)

Εσείς σπουδάσατε παιδαγωγικά στην Ρόδο;
Ναι, και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Το γεγονός αυτό υπήρξε κινητήριος δύναμη για να ασχοληθώ επαγελματικά με την συγγραφή παιδικών βιβλίων

 

 Έχετε γράψει και ένα βιβλίο για την Ρόδο, μιλήστε μας για αυτό.
Το τελευταίο μου βιβλίο μιλάει για την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, δίνονται κάποιες π ληροφορίες για αυτήν και συνάμα αναφέρω κάποια μέρη τα οποία ένας επισκέτης θα ήταν καλό να επισκεφτεί καθώς θεωρώ ότι η Ρόδος είναι από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδος.

Pin It on Pinterest