Ρόδος: Υποδειγματική η αντιμετώπιση της φωτιάς απο την πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου

Άξια συγχαρητηρίων η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για την υποδειγματική αντιμετώπιση της επικίνδυνης φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Κρητηνία στην περιοχή του Αη Γιάννη .

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν ταχύτατη και γρήγορα στο σημείο έσπευσαν εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις απο τα γύρω κλιμάκια που ενισχύθηκαν απο δυνάμεις της πόλης. Η σωστή αξιολόγηση της φωτιάς και η γρήγορή χρήση εναέριων μέσων, δυο αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου, ήταν καθοριστική .

Η φωτιά ήταν σε πολύ δύσβατο σημείο αλλά ευτυχώς δεν έπνεαν άνεμοι στην περιοχή , ενω ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς κινούταν προς του πρόποδες του Καψή, που είναι ένα απο τα μεγαλύτερα εναπομείναντα παρθένα δάση του νησιού με πυκνή βλάστηση ..

Οι εθελοντικές ομάδες για ακόμα μια φορά έτρεξαν άμεσα να αντιμετωπίσουν την φωτιά ενώ σε επιφυλακή βρισκόντουσαν και επιπλέον δυνάμεις. Η στάθμευση εναέριων μέσων στη Ρόδο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την φωτιά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επιχειρούν με στοχευμένες ρίψεις .

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport φαίνεται να ξεκίνησε απο σπινθήρες σε κολώνα της ΔΕΗ που βρισκόταν πλησίον, σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων. Το επίσημο πόρισμα αναμένεται απο την Πυροσβεστική.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε επικίνδυνες κολώνες ακόμα και μέσα στα δάση !

Φωτογραφίες απο την φωτιά

Pin It on Pinterest

Share This