Η Ρόδος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Φωτογραφίες

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Ρόδου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη το Σάββατο 14 Ιουνίου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία στο Ακταίον, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών Ρόδου και αφιερώθηκε στη μνήμη του Σωτήρη Παπαστεργίου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ενθαρρυντική για την προσπάθεια που γίνεται, την οποία στήριξαν επίσης ο Σύλλογος Τριτέκνων Ρόδου, ο Σύλλογος “Ροδαυγή” και ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Μεσογειακής Αναιμίας Ρόδου.

Ο Σωτήρης Παπαστεργίου ήταν εθελοντής αιμοδότης, μέλος της διοίκησης του συλλόγου αιμοδοτών και ενεργός πολίτης πάντα στην πρώτη γραμμή στα κοινά του τόπου μας. Πριν από λίγο καιρό “έφυγε” ξαφνικά και άδικα από κοντά μας.

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε εκδήλωση στο Ακταίον με Live μουσικό πρόγραμμα από το Στέλιο Γεραντίδη και άλλες πολλές εκπλήξεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΘελοντών Αιμοδοτών Ρόδου δήλωσε στο rodosreport:“Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη εορτάζεται από το 2004 παγκοσμίως. Είναι η μέρα που τιμάται ο αιμοδότης  που δίνει το αίμα του στον άγνωστο παθόντα συνάνθρωπο. Μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης.  Εμείς σαν σύλλογος προσπαθούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο, να τους ευαισθητοποιήσουμε για να έρθουν κοντά, γιατί κάποια στιγμή όλοι μπορεί να χρειαστούμε αίμα. Η αιμοδοσία αυτή είναι αφιερωμένη στον Σωτήρη Παπαστεργίου. Υπήρξε μέλος του Συλλόγου μας και της διοίκησης, υπήρξε ένας πραγματικός εθελοντής και συνέβαλλε  όπου και αν χρειάστηκε. Συμμετείχε σε κάθε εθελοντική δράση που γινόταν στον τόπο μας, ήταν ένα ενεργό μέλος και αν ζούσε σήμερα θα ήταν σίγουρα κοντά μας.”

Εκείνη τη στιγμή έδινε αίμα ο δικηγόρος Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος είναι εθελοντής αιμοδότης και μας είπε δυο λόγια: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ σαν πολίτης  αυτής της πόλης, σαν μέλος της κοινωνίας, στο σύλλογο των αιμοδοτών και στο τμήμα της αιμοδοσίας, γιατί  μέρες όπως η σημερινή είναι μέρες χαράς και προσφοράς. Δίνοντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, δίνουμε ζωή, δίνουμε αίμα, το πιο πολύτιμο αγαθό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι καλή δύναμη στους αιμοδότες , να ναι πάντα εθελοντές, να ναι πάντα κοντά στον συνάνθρωπο, να έχουν την υγεία τους, και με αυτές τις πράξεις η κοινωνία μας πάει πιο μπροστά. Η σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων τέτοιες μέρες μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.”

Στην εθελοντική αιμοδοσία βρέθηκε επίσης και η Έλενα Ράπτη που βρίσκεται στη Ρόδο και δήλωσε στο rodosreport:  Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, εθελοντικής αιμοδοσίας που στηρίζουν τέσσερις σύλλογοι προκειμένου να βοηθηθούν αυτοί που το έχουν ανάγκη. Βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση της κ .Χαρούλας Γιασιράνη,  η οποία ως πρόεδρος των γυναικών χωρίς σύνορα με στήριξε πάρα πολύ στην καμπάνια μου για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες. Σήμερα γίνεται μια εξίσου σημαντική πρωτοβουλία, εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Ρόδος είναι ιδιαίτερα δραστήρια και ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά ζητήματα και δίνουν ένα δυναμικό “παρών” στον εθελοντισμό””

Για τον σύλλογο Θεσσαλών Ρόδου, του οποίου μέλος ήταν ο Σωτήρης Παπαστεργίου μας μίλησε ο κ. Κακούσιος: ” Ο σύλλογος Θεσσαλών Ρόδου σε συνεργασία με τους αιμοδότες, οργάνωσε σήμερα αυτήν την ανοιχτή αιμοδοσία. Αυτή την εκδήλωση την αφιερώνουμε στον δικό μας άνθρωπο, τον Σωτήρη Παπαστεργίου, που πρόσφατα “έφυγε” από κοντά μας. Ο Σωτήρης, το αγαπητό αυτό πρόσωπο, ήταν αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Θεσσαλών, ήταν εθελοντής αιμοδότης σε όλη του τη ζωή και μέλος της διοίκησης του συλλόγου και ένα άτομο που ασχολούνταν γενικά με τα κοινά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ.”

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest