ΒΙΝΤΕΟ – Μόνο στάχτη έμεινε από το Kosmos Center στο Καρακόνερο…

Δυστυχώς το κατάστημα Kosmos Center κάηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που εκδηλώθηκε  γύρω στη μια το μεσημέρι στο Καρακόνερο. Αρχικά η φωτιά ξεκίνησε από έκταση με χόρτα  σύμφωνα με τις πληροφορίες και παρά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επεκτάθηκε στις καλαμιές στον προαύλιο χώρο του καταστήματος και με ταχύτατους ρυθμούς το κτήριο έπιασε φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών και εμπορευμάτων.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν γρήγορη και μεγάλη, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έλαβε μέρος και το ελικόπτερο, που βρίσκεται σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Μαρτισών, με ρίψεις νερού. Ο καπνός και η οσμή από τη φωτιά κάλυψαν μεγάλο μέρος της πόλης του νησιού, ενώ υπήρξαν μικρό εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά και από θαύμα δεν κινδύνευσαν διπλανές επιχειρήσεις. Μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία των οδηγών της περιοχής , καθώς δημιουργήθηκε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα για αρκετή ώρα.

Στο σημείο βρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης,  ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης και νεοεκλεγέντας δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και πολλοί δημοτικοί και πειρφερειακοί σύμβουλοι.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, εξαιτίας της οποίας μια περιουσία καταστράφηκε ολοσχερώς, θα ερευνήσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ είναι ευτύχημα το ότι σήμερα είναι Κυριακή και το κατάστημα ήταν κλειστό, με τον απολογισμός να μπορούσε να ήταν πολύ πιο τραγικός.

Τα ερωτηματικά από αυτή την πυρκαγιά πολλά και η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής από τις συνεχείς φωτιές, πλέον παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η φωτιά έχει σβήσει και οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την ολοκληρωτική κατάσβεση.

Για φωτορεπορτάζ από τη φωτιά πατήστε ΕΔΩ. Ακολουθεί ΒΙΝΤΕΟ.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest