ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ για Χατζηδιάκο “δήμαρχος-αυτοκράτορας-σουλτάνος”

Η παράταξή μας και ο επικεφαλής της, για μία ακόμη φορά συνεπής στη θέση τους για άμεση προώθηση και λύση των σημαντικών θεμάτων του νησιού μας χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε τα εξής ζητήματα:

1. Άμεσες προτάσεις από τη δημοτική αρχή για τη λειτουργία του Δήμου με βάση το νέο δεδομένο της κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ.
2. Άμεση ενημέρωση των συμπολιτών μας για το θέμα, και άμεσες λύσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες για τα θέματα των πολιτών της Ρόδου σε σχέση με το ΔΗΦΟΔΩ.
3. Προετοιμασία του νησιού για τη νέα τουριστική περίοδο και γενικά σε θέματα εμφάνισης, πρασίνου και υποδομών.
4. Προετοιμασία της Μεσαιωνικής Πόλης για τη νέα τουριστική περίοδο.
5. Λήψη άμεσων μέτρων για την προσέλκυση της κρουαζιέρας με κυριότερα τη δραστική μείωση της τιμής του νερού, των λιμενικών τελών και τη δημιουργία επενδυτικού πλαισίου για τις εταιρείες.
6. Άμεση κατάθεση σχεδίου με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για την προσέλκυση του μαθητικού τουρισμού για το έτος 2015.
7. Προγραμματισμός στην αρχή του έτους, ώστε να υπάρξει πλήρης στολισμός όλου του νησιού, της πόλης και όλων των συνοικιών για τα επόμενα Χριστούγεννα.

Στις προτάσεις μας αυτές ο δήμαρχος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά, την πλήρη άρνηση του στην αποδοχή προτάσεων, όταν δεν προέρχονται από τον ίδιο και τη δημοτική αρχή, πιστός στην αρχή δήμαρχος-αυτοκράτορας-σουλτάνος, ενώ για πρώτη φορά έκανε τη δημόσια εμφάνισή του, η ύπαρξη επιτελείου της δημοτικής αρχής, που δουλεύει για την καταγραφή της ψήφου του επικεφαλής της παράταξής μας στις αποφάσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως αντιδημάρχου, δηλαδή τη δημιουργία φακέλου για τον επικεφαλής της παράταξής μας με στοιχεία αποφάσεων, τα οποία να τίθενται υπόψιν του κ. Δημάρχου για την καλύτερη αντιμετώπιση των τοποθετήσεών μας. Τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες δεν ταιριάζουν στη δημοκρατική αντίληψη του τόπου μας.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Ας αφήσουν αυτά και ας ασχοληθούν με αυτά που πρέπει. Οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την πλήρη υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και του ρόλου του. Εμείς αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση ως πρώτη προειδοποίηση ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που διάλεξαν. Η Ρόδος μας δεν έχει ανάγκη και δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Από την παράταξη «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ»