Πλεύρης: Οι ιδιώτες γιατροί να καλύψουν θέσεις οικειοθελώς – Διαφορετικά επίταξη

Για την πίεση που αντιμετωπίζουν λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού τα νοσοκομεία της χώρας μας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί».

«Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος δε στους ιδιώτες γιατρούς επεσήμανε πως «θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα να καλύψουν θέσεις οικειοθελώς, διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται επίταξη σε ειδικές κατηγορίες ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα».

«Δεν είναι αρεστά τα μέτρα επιτάξεων»
Σχολιάζοντας τα μέτρα επιτάξεων ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση» είπε και αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Πανελλήνιους Ιατρικούς Συλλόγους είπε πως έδωσε διευκρινίσεις «κατά της παραπαληροφόρησης».

«Όποια κενή κλίνη έχει ο ιδιωτικός τομέας και την χρειάζεται το ΕΣΥ την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στο συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί».

«Πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές στην Αττική και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε πλήρη κατάλογο κλινών που τυχόν θα χρειαστούμε στην Αθήνα» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Κορονοϊός νοσοκομείο
«Σημαντικό στην Ελλάδα να παράγουμε φάρμακα υψηλής τεχνολογίας»
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία που όπως τόνισε κατάφερε να στηρίξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και μεγάλα νοσοκομεία στη Γαλλία και τη Γερμανία γιατί είχαν απουσία πρώτων υλών επειδή είχαν μεταφέρει τα δικά τους εργοστάσια στην Ασία.

«Είναι σημαντικό στην Ελλάδα να παράγουμε φάρμακα υψηλής τεχνολογίας» δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This