Κινδυνεύουν με αφαίρεση επιμέλειας οι αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Το φως της δημοσιότητας είδε το προηγούμενο 24ωρο η υπόθεση μιας οικογένειας από την Αλιστράτη Σερρών, που δεν θέλουν να στείλουν τα 4 από τα έξι παιδιά τους στο σχολείο γιατί διαφωνούν με τα self test και τη μάσκα που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι γονείς είναι αντιμέτωποι ακόμα και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, που παρακολουθούν την υπόθεση και επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Έρευνα στο σπίτι τους

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στο σπίτι της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημειώνουν οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This