“Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Αταβύρου” – Περιοδεία Γιώργου Υψηλάντη

Τα χωριά της περιφέρειας Αταβύρου (Μονόλιθος, Σιάννα, Άγιος Ισίδωρος, Έμπωνας και Κρητηνία) καθώς και τη Σάλακο, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Υψηλάντης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Στην εγκάρδια και ζεστή υποδοχή που έτυχε από τους κατοίκους της περιοχής, ο υποψήφιος δήμαρχος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής.

Τα χωριά του Αταβύρου, μαστίζονται από την υποβάθμιση των ευκαιριών εργασίας για τους νέους ανθρώπους και την έλλειψη υποδομών και προσωπικού για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων. Τα περισσότερα, έχουν μετατραπεί σε χωριά συνταξιούχων και επισκεπτών του Σαββατοκύριακου.

Είναι λοιπόν ανάγκη να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή και τη δημιουργία σύγχρονων γεωργοκτηνοτροφικών και μελισσοκομικών μονάδων. Είναι επίσης ανάγκη να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν τα πολιτιστικά μνημεία και η πολιτιστική παράδοση των χωριών.

Τα χωριά μπορούν να ανθίσουν μόνο όταν μείνουν οι νέοι άνθρωποι εκεί και επιστρέψουν κι άλλοι, αναζητώντας ευκαιρίες να χτίσουν τη ζωή τους. Χρειάζονται όμως βοήθεια, οργάνωση και συμπαράσταση. Το κράτος δεν θέλει ή δεν μπορεί. Ο Δήμος όμως οφείλει να το κάνει. Η ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δεν ήταν μόνο χθες εκεί. Θα είναι και μετά τις εκλογές!

Pin It on Pinterest