Το Σάββατο ο αγώνας παρατριάθλου από τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία και τον σύλλογο “Apollon Triathlon Club”

Σάββατο 17 Μαίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας παρατριάθλου (sprint τριάθλου) με συμμετοχή τόσο αθλητών με αναπηρία όσο και αρτιμελών αθλητών.

Ο Δωδεκανησιακός σύλλογος ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με το Αθλητικό σύλλογο Apollon Triathlon Club πρόκειται να διοργανώσει εβδομάδα παρατριάθλου (sprint τρίαθλου 750m κολύμβηση, 20km ποδήλατο, 5km τρέξιμο) μεταξύ 11-17 Μαίου, στα πλαίσια της προώθησης του αθλήματος του παρατριάθλου καθώς και της Ρόδου ως τοποθεσίας προσπέλάσιμου τουρισμού.

 Συγκεκριμένα μεταξύ 11-17 Μαίου θα πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις των αθλητών με αναπηρία σε διάφορα σημεία του νησιού ενώ το Σάββατο 17 Μαίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας παρατριάθλου (sprint τριάθλου) .

Πρέπει να τονισθεί ότι οι αθλητές με αναπηρία που θα λάβουν μέρος είναι αθλητές παγκοσμίου αναγνώρισης και είναι οι εξής:

  1. David Bailey (Αμερική): Ο πρώτος παγκόσμιος παραπληγικός πρωταθλητής Ironman – Χαβάι 2000 (3.8χλμ κολύμβηση, 180 χλμ χειροποδήλατο, 42.2 χλμ τρέξιμο με αγωνιστικό αμαξίδιο)
  2. Jason Fowler(Αμερική): Στα τελαυταία 9 χρόνια έχει συμμετάσχει σε 25 αγώνες παρατριάθλου, σε 9 half ironman (1.9χλμ κολύμβηση, 90 χλμ χειροποδήλατο, 21.1 χλμ τρέξιμο με αγωνιστικό αμαξίδιο) και σε τρία Ironman (Χαβάϊ). Το 2009 ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Iroman- χειροποδήλατο.
  3. Scot Hollonbeck (Αμερική): Από το 1992 εως και το 2004 συμμετείχε σε 4 παρολυμπιάδες κερδίζοντας 2 χρυσά και 2 ασημένια μετάλια στο τρέξιμο με αγωνιστικό αμαξίδιο (1500μ).Ο Scot τα τελαυταία χρόνια ασχολείται με το παρατρίαθλο.
  4. Κeith Davis (Αμερική): Παρολυμπιονίκης καθώς και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου σε αγωνιστικό αμαξίδιο. O σκοπός του είναι η συμμετοχή του στην παρολυμπιάδα του Ρίο (2016) στο άθλημα του παρατριάθλου.
  5. Matthew Brumby (Αυστραλία): Συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρατριάθλου στο Λονδίνο (2013) τερματίζοντας 11ος μεταξύ 25 παγκοσμίου κλάσης παρατριαθλητών.

Pin It on Pinterest