Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο

Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

 

Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στη Βουλγαρία, διεξήχθη η 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 29 χώρες.Με βάση τα αποτελέσματά του ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος του Κωνσταντίνου και της Ελένης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνοντας άριστη επίδοση.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, αφού οι Βαλκανικές Ολυμπιάδες Μαθηματικών είναι θεσμός υψηλού επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν οι μαθητές με ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα μαθηματικά.

ΟΑθηναγόρας Σκιαδόπουλος, είχε προκριθεί από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο.

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία. Σ’ αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, συμμετείχαν 97 χώρες με τις Εθνικές τους αποστολές. Έλαβαν μέρος οι 528 καλύτεροι μαθητές της υφηλίου στα Μαθηματικά. Κατόπιν των τελικών αποτελεσμάτων ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατέκτησε εύφημη μνεία. Η διάκριση αυτή του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου αποτέλεσε συνέχεια του Χάλκινου Μεταλλίου που κέρδισε στην 30η Βαλκανική Ολυμπιάδα 2013, που έγινε στην Κύπρο.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2011-2012 ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος ως μαθητής της Α Λυκείου είχε κατορθώσει να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις 3-15 Ιουλίου 2012 στην Αργεντινή.

Επισημαίνεται ότι ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος μαθητής που είχε συμμετοχή σε δύο συνεχόμενες Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση. Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος θα συμμετέχει φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά ως μέλος της εξαμελούς Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών στη 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014 που θα διεξαχθεί στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής από 3 έως 13 Ιουλίου.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο για τις ιδιαίτερα σημαντικές και πολλαπλές υψηλές διακρίσεις του και του εύχεται κάθε επιτυχία στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Pin It on Pinterest