“Όχι στο άνοιγμα της αγοράς όλες τις Κυριακές του χρόνου”

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ε.Σ. Δωδεκανήσου, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Ιαλυσού:

Προς:

  • ΠΡ. ΟΜΟΣΠ. ΕΜΠ. ΣΥΛΛ.

Κο Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

  • ΠΡ. ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ

Κο Σ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

  • ΠΡ. ΕΜΠ. ΣΥΛΛ. ΡΟΔΟΥ

Κο Ν. ΚΟΥΚΟΥΛΗ

  • ΠΡ. ΚΑΤΑΣΤ. ΙΑΛΥΣΟΥ

Κο ΣΑΧΙΝΗ

Ρόδος,  15 Ιουλίου 2014

Κ.κ. Πρόεδροι,

Η συγκυβέρνηση, σε αγαστή συνεννόηση με τους δανειστές, επιδιώκει την καταστροφή της μεσαίας και μικρομεσαίας επιχείρησης, επιδιώκει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Περαιτέρω, με προσχηματικό μανδύα τις μεταρρυθμίσεις, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα στυγνό καθεστώς εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων, των εμπόρων και των επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν κληθεί να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, με ελάχιστους μισθούς και μηδαμινά κέρδη.

Είναι προφανές – όπως πολύ σωστά ειπώθηκε στη συνάντηση σας στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου – ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής και η επιμονή να μένουν ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές και κατά τη χειμερινή περίοδο, θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα την τοπική αγορά και οικονομία.

Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι στην απόλυτη διάθεση σας, ως βουλευτής Δωδεκανήσου, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή, που θα βάλει οριστικό τέλος σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει σε περισσότερη ανεργία.

Το ζήτημα βέβαια, είναι ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε την άποψη και των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας, οι οποίοι με την ψήφο και τη στήριξή τους, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να παίρνει τέτοιες σκληρές αποφάσεις. Συμφωνούν με την εξόντωση των εργαζομένων και των επιχειρηματιών του τόπου μας, στο βωμό μιας, δήθεν, μεταρρύθμισης, η οποία εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα;

Σε κάθε περίπτωση, στέκομαι δίπλα σας στον αγώνα σας και είμαι υπέρμαχος των προτάσεων και των αποφάσεων που λάβατε στην πρόσφατη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

   Με εκτίμηση,

               

                                                                ΜΙΚΑ   ΙΑΤΡΙΔΗ

                                                            Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest