Ομιλία του Β. Υψηλάντη στη Βουλής για το Νομοσχέδιο για τον Τουρισμό – Ζήτησε την επίλυση των θεμάτων της ΑΣΤΕΡ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μιλώντας σήμερα στη Βουλή επί του Νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, αναφέρθηκε αναλυτικά και ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια την άμεση δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η εμβληματική στο χώρο, Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.

Επί του νομοσχεδίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στην πρόβλεψη σύστασης διυπουργικής επιτροπής σχεδιασμού και ανάπτυξης πρότυπων προορισμών ολοκληρωμένης διαχείρισης και των τοπικών παρατηρητηρίων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης τους με τους τοπικούς οργανισμούς διαχείρισης και προώθησης τουριστικού προορισμού.

Σχετικά με τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΑΣ» αναφέρθηκε στη δυνατότητα συμμετοχής και όχι στη υποχρεωτικότητα των ιαματικών πηγών που ανήκουν στους ΟΤΑ.

Σημαντικές είναι επίσης και οι διατάξεις που θωρακίζουν το επάγγελμα των ξεναγών ενώ ο Βασίλης Α. Υψηλάντης αναφέρθηκε εκτεταμένα και στις νέες μορφές τουριστικής ανάπτυξης όπως το GLAMPING που αφορά τη θεσμοθέτηση της πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καλύμματα, στην ύπαιθρο, τα οποία ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένου τύπου διαμονή.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This