Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία εννιά ορόφων στο Κίεβο – Τραγικές εικόνες

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες μετά το νέο χτύπημα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Νέος βομβαρδισμός στο Κίεβο, στο προάστιο Όμπολον. Σύμφωνα με ό, τι αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, ο βομβαρδισμός έγινε τα ξημερώματα περίπου στις 5 η ώρα, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες.

Η πολυκατοικία κατέρρευσε μερικώς, ενώ πυροσβέστες επενέβησαν για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε. Μέχρι τώρα οι διασώστες έχουν απεγκλωβίσει 63 πολίτες, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται στα συντρίμμια του κτιρίου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τέταρτος γύρος συνομιλιών εν μέσω βομβαρδισμών

Αγωνία υπάρχει για τον τέταρτο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία που θα διεξαχθεί σήμερα, παρόλο που οι βομβαρδισμοί και οι μάχες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον Αντόν Χεραστσένκο, σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) μέσω βιντεοκλήσης. Ο Χεραστσένκο έκανε τη συγκεκριμένη ενημέρωση μέσω Telegram.

Την είδηση μεταφέρουν και ουκρανικά ΜΜΕ.

Νέο μήνυμα από τον Ζελένσκι

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε για μία ακόμη φορά ένα δραματικό μήνυμα για τις συνέπειες του πολέμου ενώ αξίωσε εκ νέου από το ΝΑΤΟ να προχωρήσει στην επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

«Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι ήρθαν μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά).

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο ρωσικός βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134.

«Τριάντα πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO».

Pin It on Pinterest

Share This