Ρόδος: Ούτε μια θερμοκοιτίδα σε ολόκληρο το νησί – Νεογνό μιας ώρας μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο

Με 150.000 μόνιμους κατοίκους και πάνω από 2,5 εκατ. τουρίστες το «νησί των Ιπποτών» δεν διαθέτει ούτε καν τα απαραίτητα – Νεογνό μιας ώρας μεταφέρθηκε με Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Η Ρόδος είναι ένα νησί με 200.000 κατοίκους. Είναι ένα νησί το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι πρωτεύουσα νομού και περιφέρειας που καλύπτει χιλιάδες κατοίκων για μικρά και μεγάλα ιατρικά περιστατικά. Και όμως αυτό το νησί δεν έχει ούτε καν τα απαραίτητα.

Όπως αποκαλύπτεται το «νησί των Ιπποτών» δεν διαθέτει εν έτει 2014 ούτε μια θερμοκοιτίδα τόσο σε δημόσια νοσοκομεία όσο και σε ιδιωτικές κλινικές.

Η πραγματικότητα αυτή αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης όταν γεννήθηκε πρόωρα ένα μικρό αγοράκι για το οποίο οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να τοποθετηθεί άμεσα σε θερμοκοιτίδα.

Δεν είχε περάσει ούτε μια ώρα από τη στιγμή που είδε το φως το μικρό αγοράκι και οι γιατροί της μαιευτικής κλινικής στην ιδιωτική κλινική που γεννήθηκε έκριναν ότι έχρηζε ειδικής φροντίδας αλλά θερμοκοιτίδα ούτε για δείγμα.

Έτσι παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο μιας ώρας βρέφος στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση αεροδιακομιδής με Σούπερ Πούμα προκειμένου το μικρό αγοράκι να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και να τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα.

Πηγή : protothema.gr

Pin It on Pinterest