Επίσκεψη του Μπενέτου Σπύρου στην Άνδρο

 

Ο επικεφαλής της “Νησιωτικής Ανατροπής” και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου, επισκέφθηκε στις 06/07/2014 την Άνδρο. Κατά την περιοδεία του στο νησί, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Άνδρου Αστρά Ευαγγελία και Κούλουθρο Γιάννη, βρέθηκε στο Γαύριο, στο Μπατσί, στη Χώρα, στον Όρμο Κορθίου και στην Καππαριά.

Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλήθος κόσμου και να παρουσιάσει τις θέσεις της “Νησιωτικής Ανατροπής” αλλά και πολλά από τα έργα που πραγματοποίησε κατά την πολυετή του θητεία στη θέση του Δημάρχου Λειψών, έργα και πρωτοβουλίες που αν υιοθετηθούν ως πολιτικές από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα, προκαλώντας μια συνολική ανατροπή για τους νησιώτες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων που είχε, τέθηκαν ακόμη ζητήματα όπως:

  • η απουσία προσωπικού για τη στελέχωση των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων,

  • η ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί μέσω της Περιφέρειας σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά βαλτώνουν μισοτελειωμένα, όπως το αλιευτικό καταφύγιο του Όρμου Κορθίου,

  • η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η χωροθέτηση ΧΥΤΥ,

  • το ακτοπλοϊκό,

  • η παντελής έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής

  • η μικρή τουριστική περίοδος και η ανάγκη στροφής των νησιών στον αγροτικό τομέα με απώτερο στόχο, μεταξύ άλλων, τη σύζευξη του τουριστικού προϊόντος με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, κλπ.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Μπενέτος Σπύρου δήλωσε:

“Μέσα από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στο νησιωτικό χώρο αποδεικνύεται καθημερινά, ότι τον τεράστιο πλούτο που έχει αυτός ο ευλογημένος χώρος του Αιγαίου, τον αφήνουν να απαξιώνεται, για να γίνει εύκολη λεία στους όποιους γεωπολιτικούς τυχοδιωκτισμούς. Αυτό που σαν “Νησιωτική Ανατροπή” υποστηρίζουμε, ότι πρέπει να δομήσουμε κοινωνίες και οικονομίες 365 ημερών, είναι απαίτηση και αναγκαιότητα, καθώς ακόμη και σε ένα νησί σαν την Άνδρο, που είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, η συμπεριφορά των “πολιτικών παροικούντων εν Ιερουσαλήμ” συνεχίζει να είναι η ίδια και η “πρωτεύουσα” αυτής της χώρας συμπεριφέρεται σαν τον πιο στυγνό αποικιοκράτη στις περιφέρειές της”

 

Pin It on Pinterest