Με 1.500 εποχικούς ενισχύεται το πυροσβεστικό σώμα

Στην ενίσχυση με 1.500 εποχικούς πυροσβέστες προχωρούν οι υπηρεσίες όπως ανακοίνωσε από την Πάτρα, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 225 νέων πυροσβεστών και πως έχουν διεξαχθεί όλοι οι διαγωνισμοί για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, για τον συντονισμό των δράσεων όσων υπηρεσιών εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Όπως ανέφερε ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου, για φέτος κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 4.182.100 ευρώ στους ΟΤΑ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για έργα πυροπροστασίας.

Από αυτά, ποσό 1.403.700 ευρώ κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό στους ΟΤΑ της Δυτικής Ελλάδας και 757.900 ευρώ στους ΟΤΑ των Ιονίων.

Επίσης, ο κ. Διδασκάλου σημείωσε ότι έχουν εγκριθεί για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων 402.000 ευρώ, για δασοτεχνικά έργα πυροπροστασίας και 912.000 ευρώ για την εκτέλεση προγραμμάτων δασοπροστασίας από τις δασικές υπηρεσίες.
Κατά την εισήγησή του, ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόνισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο γγ Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αναγκαιότητα εκπόνησης, από τους δήμους, σχεδίων οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, παρουσίασε τον σχεδιασμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Pin It on Pinterest